Vágólapra másolva!
A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley a kanadai verseny után erősen kritizálta a Felipe Massával ütköző Sergio Pérezt, valamint a Force Indiát is, de a csapat korábbi technikai igazgatója nem tartja jogosnak a felháborodását.

A Williams idei autójának képességeit valószínűleg nem tükrözi híven az, hogy a csapat a konstruktőri tabella 6. helyén áll. Sokan meglepetést vártak a patinás istállótól a szezonra, de versenyzői hiába harcoltak többször is a Mercedest követő üldözőboly elején, különböző hibák és külső tényezők miatt nem tudtak látványosan jó eredményeket felmutatni - eddig Valtteri Bottas két ötödik pozíciója a csapat legjobb helyezése.

A hétvégi Kanadai Nagydíjon újfent el voltak átkozva: a rajt után még Bottas és Felipe Massa is a későbbi győztes Daniel Ricciardo előtt haladt, csakhogy az ausztrál később eléjük ugrott, így profitálni tudott a Mercedesek meghibásodásából, míg a Williams párosa képtelen volt megfelelően kihasználni a lehetőséget. Bottas a 7. helyen ért célba, Massa pedig a dobogóért küzdve összeütközött Sergio Pérezzel.

Patrick Head, a csapat korábbi technikai igazgatója sajnálja az elszalasztott győzelmi lehetőséget. "Remélem, hogy később még lesz esély rá, de Kanadában kétségtelenül kiváló lehetőség nyílt erre. A Williams nem érte el az autóval azt, amire képes, és ezt tudják is. Legutóbb megint ez történt" - mondta a Sky Sportsnak. "Biztos vagyok benne, hogy idővel javulni fognak. Mindenki sok pontot akar gyűjteni, (a Williams) azonban kicsit keveset szerzett."

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke Pérez és Massa ütközése után erősen kritizálta a mexikóit, valamint a Force Indiát, amiért nem hívták ki a bokszba a fékproblémákkal küzdő pilótát. Head ugyanakkor megalapozatlannak tartja a mérnök bírálatát.

"Mindegyik csapatnál óriási csalódás, ha az autói a 4. és az 5. helyről rajtolnak, de utána csak az egyik ér célba közülük, és az is csak a 7. helyen. Láttam, hogy Rob Smedley kritizálta a Force Indiát, ami szerintem nem volt helyénvaló. Később azonban közölte velem, hogy iszonyatosan csalódott volt a verseny után - úgy vélem, annak is kellett lennie" - nyilatkozta Head.

A Massa-Pérez ütközésben egyébként utóbbit találták vétkesnek a sportfelügyelők, ezért öt rajthelyes büntetést adtak neki az Osztrák Nagydíjra.