Vágólapra másolva!
Rájöttek, hogy közvetve az új hűtési rendszer miatt romlott el mindkét versenyzőjük autójában a kinetikus hibrid rendszer Kanadában. 

A Mercedes feltárta a hétvégi Kanadai Nagydíjon elszenvedett műszaki hiba okát, amelynek következtében Lewis Hamiltonnak fel kellett adnia a versenyt, Nico Rosberg pedig jelentősen visszalassult, s csak a 2. helyet tudta megmenteni. Mindkét autóban a kinetikus motorgenerátor romlott el - szinte egyszerre -, megnövelve a hátsó fékek terhelését is, ami Hamilton esetében valószínűleg azért vezetett kieséshez, mert csapattársa szélárnyékában túlmelegedett az autója.

"Pontosan tudjuk, hogy mi romlott el, de nem fog újra előfordulni" - jelentette ki Toto Wolff csapatfőnök az osztrák APA hírügynökségnek. "Nem magával a hűtéssel volt a probléma, csupán az autóban mért hőmérsékletet nem tartottuk vészesnek. Most már tisztában vagyunk a határértékekkel."

"Először próbáltunk ki egy új hűtési rendszert. Úgy tűnik, hogy az új szoftver megőrült" - magyarázta a Bildnek.

A Mercedes így idén először nem győztesként távozott egy nagydíjhelyszínről, bár ettől függetlenül pilótái változatlanul nagy előnnyel vezetik a tabellát. A 2. helyen célba érő Rosberg ennek ellenére bosszús a problémák ténye miatt.

"Ez nem jó, mert az autónk elég gyors ahhoz, hogy minden futamot megnyerjünk vele. Szóval az nagy csalódás a csapatnak, hogy győzelem nélkül távoztunk Kanadából" - mondta. "Meg kell próbálnunk mindegyik versenyen kettős győzelmet szerezni."

Rosberg előnye a Kanadai Nagydíj után 22 pontra nőtt a kieső Hamiltonnal szemben.