Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado megrovással megúszta, hogy nem rakta vissza a kormánykereket a helyére, miután kiszállt a lerobbant autójából. Kamui Kobajasinak váltócsere miatt az utolsó helyről kell rajtolnia Kanadában. 

Pastor Maldonadót idén üldözi a balszerencse, ami a kanadai időmérőn egy újabb műszaki képében sújtott le rá újra. A Lotus tájékoztatása szerint a turbó romlott el. Maldonado szombati feladatai ráadásul ekkor még nem értek véget, ugyanis később el kellett látogatnia a sportfelügyelőkhöz, akik beidézték őt amiatt, hogy az autóból való kiszállás után nem rakta vissza a kormánykereket a helyére.

Mivel az autóval egy félreeső szervízúton, és nem egy veszélyes helyen parkolt le, ahonnan sürgősen el kellett volna szállítani, a mulasztást megúszta egy megrovással, amely az első volt neki 2014-ben.

A rajtsorrend ugyanakkor nem fog megegyezni az időmérő végeredményével, mert Kamui Kobajasi autójában a Caterhamnek ki kellett cserélnie a váltót az időmérő előtt, ami automatikusan öt rajthelyes büntetést ér. A japán így a 20. helyett a 21. helyről fog nekivágni a Kanadai Nagydíjnak. (Esteban Gutiérrez nem tudott részt venni az időmérőn, így csak a bokszutcából startolhat majd.)

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!