Vágólapra másolva!
Az utolsó edzésen a falnak ütközött, és az autója annyira megsérült, hogy nem lehet megjavítani a Kanadai Nagydíj időmérőjéig.

Esteban Gutiérrez nélkül, 21 versenyző részvételével kerül sor a magyar idő szerint 19 órakor kezdődő kvalifikációra Kanadában, miután a Sauber pilótája falnak csapódott az utolsó edzésen, és autója annyira megsérült, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet helyrehozni.

Gutiérrez a hetedik körében, negyedórával az edzés kezdete után a 3-as kanyarnál hibázott: túl nagy lendülettel érkezett a jobb-bal sikánhoz, és amikor elfordította a kormány, kitört az autójának fara, majd a bal oldalával a falnak koccant. A becsapódás nem tűnt nagynak, viszont elég erős volt ahhoz, hogy megsérüljön a kasztni a balelső futóművet érő ütéstől. A Saubert így csak Adrian Sutil fogja képviselni az időmérőn.

Esteban Gutiérrez nem tud részt venni az időmérőn Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!