Vágólapra másolva!
Nikia Lauda nem tartja elfogadhatónak, hogy a monacói dobogón szóba sem álltak egymással. Azt ígéri, segít rendezni a viszonyukat.

Bár eddig sikerült kezelhető szinten tartaniuk, úgy tűnik, Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonya kezd elmérgesedni. A Monacói Nagydíj hétvégéjén vált először kívülről is érzékelhetővé, hogy elhidegültek egymástól, miután Hamilton gyanúja szerint Rosberg szándékosan, őt akadályozandó csúszott ki az időmérő végén, de valójában már Barcelonában új fokozatba váltott a rivalizálásuk. Kiderült ugyanis, hogy Hamilton a spanyol verseny végén szembe ment a csapatnál elfogadott protokollal, és a motorját a maximális teljesítményre állítva maradt az őt támadó Rosberg előtt.

„Nicót bosszantotta, hogy így történt, ami szerintem teljesen normális" – mondta Monacóban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. „Ilyesmi többé nem fordulhat elő. Azt hiszem, egyszerűen csak megpróbálják kipuhatolni, hogy meddig feszíthetik a húrt, és ez milyen következményekkel jár. Ez talán nem normális?"

Ám a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója, Niki Lauda azt már nem tartja elfogadhatónak, hogy Hamilton nem gratulált Rosbergnek a monacói győzelme után, sőt a két versenyző a díjátadó ceremónia során szóba sem állt egymással. Bár Rosberg később azt állította, a részéről nincs komoly harag, és rendezni fogják a konfliktusukat, az Autosport úgy tudja, jelenleg nincsenek beszélő viszonyban.

Hamilton és Rosberg nem beszéltek egymással a monacói verseny után Forrás: AFP/Boris Horvat

„Az teljesen normális, hogy Lewis nem szeret második lenni, de végső soron akkor is el kell fogadnia, hogy ezúttal a másik srác volt a gyorsabb. Ez a versenyzésben alapvető" – jelentette ki Lauda. „Ami nekem nem tetszik, és ezt hétfőn nekik is el fogom mondani, hogy a dobogón még csak nem is üdvözölték a csapattársukat, pedig Nico ezt mindig meg szokta tenni. Ez így nincs rendjén."

„Nem azért zavar, mert illedelmes vagyok, hanem azért, mert a Mercedest képviselik. Kezd aggasztani a dolog, de könnyen rendezni lehet a helyzetet."

Hamilton azonban semmi szokatlant nem látott a történtekben. „A dobogón soha nem szoktunk igazán beszélgetni" – állította. „Az előző négy alkalommal is csak annyi történt, hogy gratuláltam neki, aztán megállapítottuk, hogy a csapat milyen hihetetlen munkát végzett. Ezen a hétvégén erre nem került sor, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben megint úgy lesz."

Lauda szerint nem ennyire egyszerű a helyzet. Ő azt mondta, noha már a Monacói Nagydíj előtt beszélt a versenyzőkkel, nem tekinti lezártnak az ügyet. „Minden nyilatkozatukat értem, és még várok két-három napot, de Kanada előtt megoldást kell találnunk" – szögezte le. „Beszélni fogok velük, ahogy szoktam. Ők is mindig felhívnak engem, ha gondjuk van, szóval szerintem magától rendeződni fog ez az egész."

„A helyzet teljesen normális. Én is ugyanígy voltam (Alain) Prosttal: utáltam a fickót, de reggelente azért köszöntem neki. Vannak bizonyos határok, és én gondoskodni tudok arról, hogy ezeken belül maradjanak, mert az ő nyelvüket, a versenyzők nyelvét beszélem, megértik, amit mondok, kedvelnek is, tehát nincs semmi gond."

Monacói győzelmével Rosberg visszavette a vezetést az összetettben, jelenleg 4 ponttal előzi meg Hamiltont a tabellán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!