Vágólapra másolva!
Monacóban megjegyezte, hogy valamiért mindig a csapaton kívülről dicsérik. Hozzátette azt is, hogy Marco Mattiacci érkezése óta nem változott semmi.

Fernando Alonso és a Ferrari kapcsolata 2010 óta már átvészelt néhány krízist, de sokan csak idő kérdésének tartják, hogy a spanyol versenyzőnél elszakadjon a cérna a folyamatos sikertelenség miatt. A paddockból érkező hírek szerint az utóbbi időben elkezdett a Mercedesnél tapogatózni, hátha nyitottak lennének a szerződtetésére. Monacóban pedig szóvá tette, hogy a dicséretek zömét a saját csapatán kívülről kapja.

Ezzel arra reagált, hogy a Mercedes anyacégének, a Daimlernek az elnöke, Dieter Zetsche a napokban azt mondta: „Alonso valószínűleg a mezőny legjobb versenyzője, amit még egy gyengébb autóval is képes megmutatni."

„Hát, én nem tudom" – felelte Alonso az As-nek, amikor szembesítették Zetsche hízelgő nyilatkozatával. „Mindig jó, ha ilyen szép dolgokat mondanak az emberről, és az az igazság, hogy hálás is vagyok érte. De felettébb érdekesnek tartom, és tényleg furcsállom, hogy ezek a dicséretek mindig kívülről, a többi csapattól érkeznek, nem a saját köreimből."

Alonso úgy érzi, mindig csak kívülről dicsérik Forrás: Ferrari

Alonso megjegyezte azt is, hogy a Ferrarinál semmi nem változott, amióta a régi csapatfőnök, Stefano Domenicali távozott, és a helyét a Forma-1-ben tapasztalatlan Marco Mattiacci foglalta el.

„A mi oldalunkról – a versenyzőkéről, a mérnökökéről, a pályán dolgozó szerelőkéről – minden ugyanolyan maradt. Megérkezünk a helyszínre, és ugyanakkor tartjuk az eligazításokat is, mint előtte; nem érzékelünk jelentős különbséget" – mondta. „Amikor pedig elmegyek Maranellóba dolgozni, sort kerítve a megbeszélésékre és előkészületekre, semmi nem változott az előző hónaphoz képest."

„De valószínűleg nem is lehetett elvárni, hogy már az első hónapban történjen valami, hiszen (Mattiaccinak) még mindig kevés a tapasztalata."

Bár Alonso szavai a Ferrarinak szánt üzeneteknek tűnhetnek, az Autosport szerint „a saját köreimből" valójában nem a csapatra, hanem a hozzá közel álló spanyol újságírókra utal, akik szerinte igazságtalanul bírálták a teljesítményét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!