Vágólapra másolva!
Elismerik, hogy a riválisok is érdeklődnek iránta, és nem feltétlenül tudnak eleget fizetni a megtartásához.

Romain Grosjean két évvel ezelőtt kereszttűzbe került gyakori, hebehurgyaságból elkövetett vezetői hibái miatt, tavaly azonban összeszedte magát, és lotusos csapattársa, Kimi Räikkönen számára is méltó ellenfélnek bizonyult. Azt remélte, az idén már a győzelmekért harcolhat majd, de a Lotus technikai problémái miatt csak legutóbb, az ötödik versenyen szerezte meg első pontjait is.

A főnöke, Gérard Lopez elismerte, hogy Grosjean iránt a riválisok is érdeklődnek, és nem biztos, hogy a Lotus meg tudja tartani. „A tavalyi versenyeinek köszönhetően több csapat is kopogtatott nála, és most ugyanez a helyzet" – erősítette meg. „Nem állítom, hogy Romain elhagy minket, csak azt mondom, hogy ő egy olyan versenyző, akit régebben sokszor kritizáltak, most viszont úgy vélik, lényegében bármelyik csapatnak vezethetne."

A kérdésre, hogy elveszíthetik-e Grosjeant, Lopez azt felelte: „El. Nincs akkora költségvetésünk, mint némely riválisunknak, ezért csak egy pontig tudunk harcolni érte. Romain azonban nagyon boldog nálunk, tagja a családunknak, ezért nem hiszem, hogy el akar költözni tőlünk."

Grosjean sokkal kapósabb lett, amióta magára talált Forrás: AFP

Lopez éppen Grosjean esetét látva bízik benne, hogy az autóját mostanában szintén gyakran összetörő Pastor Maldonado is megszabadulhat a hibáitól. „Fel kell fognia, hogy az ő gyorsasága mellett bizonyos helyzetekben elég lenne 95-96-97 százalékon teljesítenie, úgy is elérné, amit akar" – vélte Grosjean. „Aztán egyszer, a Q3-ban, beleadhat 100, vagy akár 105 százalékot is. Ugyanezen keresztülmentünk Romainnal is. Az emberek már leírták, most mégis aziránt érdeklődnek, hogy megszerezhetik-e."

Most a Monacói Nagydíj következik, ahol tavaly Grosjean is négyszer törte össze az autóját. Nem tagadja, hogy az idén más hozzáállásra lesz szüksége, de úgy véli, eredendően nincs problémája a szűk pályával. „A GP2-ben megszereztem a pole-t, és győzelmet is arattam itt" – mutatott rá. „Másfelől viszont a baleseteimet elnézve nem túl jók az emlékeim a pályáról, és van néhány kanyar, amit túlságosan is jól ismerek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!