Vágólapra másolva!
A csapat főnöke, Gérard Lopez szerint akár még a konstruktőri harmadik hely is elérhető számukra. Pastor Maldonado a jól sikerült teszt után Monacóban a dobogóra szeretne kerülni.

A tavalyi konstruktőri 3. helyezett Lotus számára az E22 és a Renault hajtáslánc gyerekbetegségei miatt katasztrofálisan kezdődött a 2014-es szezon, de a csapat teljesítménye az utóbbi néhány versenyen egyértelműen javuló tendenciát mutat. Romain Grosjean a Spanyol Nagydíjon úgy is megszerezte idei első pontjait, hogy egy szenzorhiba miatt néha csak öt henger járt a motorjában.

Egy ideig a probléma ellenére is harcolni tudott a Ferrarikkal, ezért a csapatfőnök, Gérard Lopez úgy véli, a Lotusnak a maranellói istálló lehet a közvetlen riválisa. „A szezon eleje óta hajtogatjuk, hogy nagyon jó autónk van, csak az alapok miatt volt nehéz dolgunk" – mondta. „Romain autójával elektronikai gondok voltak, ezért maradtunk alul a Ferrarival szemben, de addig el tudtunk húzni Kimi (Räikkönentől) és Fernando (Alonsótól). A végeredmény tehát különben más lehetett volna, akár az 5-6. hely is elérhető volt."

„Vagyis az autónk a Mercedes mögött van – ahogy persze mindenkié –, de közelebb a Red Bullhoz. Ez azt jelenti, hogy lényegében bármelyik csapat ellen harcolhatunk, sőt bármelyiket le is győzhetjük."

Egyre ütőképesebb a Lotus Forrás: AFP

A Lotus már 62 ponttal van lemaradva a Ferraritól, de Lopez ennek ellenére nem tartja lehetetlennek, hogy velük küzdjenek a konstruktőri összetettben. „A 3-4. helyért akarunk harcolni" – mondta. „Az idény negyede lement, a csapatok egymástól lopkodják a pontokat, ezért a Mercedest leszámítva senki nincs könnyű helyzetben."

Pastor Maldonado, aki a spanyolországi hétvégén egyszer összetörte az autóját, aztán a versenyen kapott egy 5 másodperces büntetést, remélte, hogy a Lotus Monacóban még ütőképesebb lesz. „Már több kilométert tettünk meg, jobban megbízunk az autóban, ezért remélhetőleg eredményesebben szerepelhetünk" – mondta a crash.net-nek, miután a második tesztnapot az élen fejezte be.

A kérdésre, hogy Monacóban akár a dobogóra is lesz-e esélye felállni, azt felelte: „Soha nem lehet tudni, szerencse kell hozzá. Különösen az időmérőt megnehezítő forgalom miatt, de végül is miért ne? Meglátjuk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!