Vágólapra másolva!
Dr. Ceri Evans nem a versenyzőkkel, hanem a mérnökökkel és a szerelőkkel foglalkozik, hogy jól kezeljék a világbajnoki küzdelem nyomását. Norbert Haug szerint Hamilton és Rosberg teljesítménye végig közel lesz egymáshoz.

A Telegraph című lap szerint a Mercedes felfogadott egy sportpszichológust, hogy javítsa az esélyeiket a világbajnoki küzdelemben. Dr. Ceri Evans, aki együtt dolgozott az új-zélandi All Blacks rögbicsapattal, a 2011-es világkupa győztesével is, nem az istálló versenyzőit, hanem a szerelőket és a mérnököket veszi gondjaiba, hogy segítsen nekik megbirkózni a hosszú szezon lélektani kihívásaival. Az 50 éves szakember már a legutóbbi futamon, a Kínai Nagydíjon is részt vett, és szorosan figyelemmel követte a csapat tagjainak munkáját. A Mercedesnél állítólag úgy döntöttek, a továbbiakban tanácsadóként fogják alkalmazni.

Nyomás és feszültség valószínűleg lesz bőven. Bár Lewis Hamilton a napokban úgy nyilatkozott, hogy többé nem szeretne a bahreinihez hasonló, kényelmetlenül szoros csatába bonyolódni Nico Rosberggel, a Mercedes sportprogramjának korábbi főnöke azt mondta, az alakulatnál nem számíthatnak rá, hogy a csapattársak között enyhül a rivalizálás.

A Mercedes sportpszichológusa a szerelőkkel és a mérnökökkel foglalkozik Forrás: Mercedes

„Nico és Lewis nagyon közel vannak egymáshoz. Mindkettejüknek jó esélye van rá, hogy uralja a szezon fennmaradó részét" – jelentette ki Norbert Haug a Bildnek. „Remélem, hogy még sokáig szoros marad közöttük a küzdelem."

Haug ugyan Rosberg honfitársa, de a McLarennél fiatalkora óta egyengette Hamilton pályafutását is, ezért egyikük győzelmének sem örülne jobban. „Nem. Mindkettejüket kedvelem" – mondta. „Nicót és Lewist is gyerekkora óta ismerem, egyformán büszke vagyok rájuk. Nagyon bízom benne, hogy még sok olyan kemény, izgalmas párharcot fogunk látni köztük, mint Bahreinben. Persze az is tény, hogy minden csatának van vesztese és győztese..."

Noha az utóbbi három nagydíjat Hamilton nyerte meg, a világbajnokságot továbbra is Rosberg vezeti.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!