Vágólapra másolva!
Az olasz kosárlabda szövetség elnöke állítólag felkereste a Ferrari nemrég távozó csapatfőnökét.

Sportágat válthat Stefano Domenicali, aki a múlt hét elején mondott le csapatfőnöki posztjáról a Ferrarinál. Az olasz a diplomája 1991-es megszerzése óta dolgozott különböző szerepkörökben a cégnél, a csapatfőnöki pozícióba Jean Todt távozása után, 2008-ban léptették elő. Bár azt mondta, egész életében a Ferrarinál szeretett volna dolgozni, a hírek szerint most nemcsak a csapatnak, hanem a Forma-1-nek is búcsút mond.

Több forrás is arról számolt be, hogy a volt csapatfőnököt az olasz kosárlabda szövetség elnöke, Giovanni Petrucci kereste fel a napokban, és szerepet ajánlott neki a nemzeti válogatott vezetőségében. Egyelőre nem tudni, Domenicali hogyan reagált az elnöki pozíciót tavaly óta elfoglaló Petrucci ajánlatára, és arról sincs hír, hogy pontosan milyen szerepkörben dolgozhatna a válogatottnál.

A Domenicalival köztudottan jó viszont ápoló Fernando Alonso közben ismételten védelmébe vette a távozó csapatfőnököt. Szerinte az olasz munkájának is köszönhető, hogy a Ferrari Kínában megszerezte idei első dobogós helyezését. „A júliusig vagy augusztusig bevetésre kerülő új alkatrészek mindegyike a Stefano irányítása alatt dolgozó csapat munkájának eredménye. Remélhetőleg gondoskodunk róla, hogy legyen néhány szép pillanata vasárnaponként a televízió előtt” – nyilatkozta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!