Vágólapra másolva!
Hülkenberg tagadta, hogy a versenyzők szövetsége drasztikus lépésre készülne, de elismerte, hogy a jelenlegi helyzet nem tesz jót a Forma-1-nek. Grosjean már megkapta a fizetését a Lotustól.

A Kínai Nagydíj előtt több forrásból is olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a fizetésükre hosszú idő óta hiába váró versenyzők sztrájkkal fenyegetőznek, amennyiben nem kapják meg a bérüket. Többek között a német Sport Bild vetette fel, hogy a versenyzők érdekvédelmi szövetsége, a GPDA komoly lépéseket tenne az ügy érdekében, amely akár sztrájkba is torkollhat. Az egyik érintett versenyző, Nico Hülkenberg azonban csütörtökön tagadta, hogy a pilóták bojkottra készülnek.

„Ez nem igaz” – mondta a német, akinek a Sauber még a tavalyi fizetésének egy részével tartozik. „A GPDA-ban jelenleg tényleg aktuális ez a téma, megvitatjuk a kifizetetlen versenyzők ügyét. Ez a helyzet a sportnak sem tesz jót, hiszen az autóversenyzés csúcsáról beszélünk, de a sztrájk egyszer sem került szóba. Ettől függetlenül természetesen szeretnénk, ha fellépnének az érdekünkben, és javulna a helyzetünk.”

A Sport Bild szerint Kamui Kobajasi és Adrian Sutil bérét sem tudták kifizetni az anyagi nehézségekkel küzdő csapatok, és a pénzhiány még több versenyzőt érinthet. Hülkenberg szerint a pilótáknak össze kell fogniuk, ha megoldást szeretnének találni a problémára. „Nem tudom, mit lehetne tenni, de már dolgozunk az ügyön. Együtt kell működnünk, csak így találhatunk megoldást” – mondta a német, akinek a Force Indiánál egyelőre nincsenek hasonló gondjai.

Grosjean azt állítja, neki már nem tartozik a Lotus Forrás: Lotus

Az elmúlt években köztudott volt, hogy a Lotus sem tudja időben kifizetni a versenyzők bérét, Kimi Räikkönen többek között ezért távozott az istállótól. A csapatnál maradt Romain Grosjean azonban azt állítja, idén jobb a helyzet Enstone-ban. „Az új menedzsment mindent elintézett, most rendben vagyunk” – mondta Kínában a francia, aki a sajtónak egyszer sem panaszkodott az elmaradt fizetések miatt. „Persze én sem örültem a kialakult helyzetnek, de nyilvánosan soha nem nyitottam ki a számat. Ez csak rám tartozott, a személyes problémám volt.”

„Lényegében Kimi indította el az egész ügyet, amikor azt mondta, hogy nem fizetik meg a versenyzőket” – mondta korábbi csapattársától, akinek a Lotus állítólag még mindig tartozik tavalyról. „A srácok nem voltak könnyű helyzetben, de most már minden rendeződött.”

Grosjean elmondta, a pénzhiány miatt 2013-ban sem veszítette el a motivációját. „Nem a pénzért csinálom ezt, hanem magam miatt. De néha azért aggódtam, hogy nem tudom kifizetni a lakbért!” – viccelődött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!