Vágólapra másolva!
Szerinte még korai lenne megmondani, hogy helyes döntés volt-e Domenicali leváltása. Úgy véli, a volt csapatfőnök tiszteletreméltóan viselkedett a krízishelyzetben.

Fernando Alonso elismerte, egyelőre nem tud véleményt formálni a Ferrari új csapatfőnökéről, Marco Mattiacciról, hiszen még nem is találkozott vele. Alonso köztudottan jó kapcsolatot ápolt a hét elején leköszönő Stefano Domenicalival, ezért sokak szerint nem örül túlságosan a váltásnak. A Kínai Nagydíj csütörtöki napján azonban a spanyol semlegesen nyilatkozott a kialakult helyzetről.

„Még nem beszéltem vele, nem nyílt rá lehetőségem. Azt sem tudom, ideutazik-e, bár gondolom, hogy itt lesz” – nyilatkozta Mattiacciról. „Ez a megfelelő idő arra, hogy üdvözöljük őt a csapatnál, de ennél többet tényleg nem tudok mondani.”

Alonso reméli, az istálló javulásának érdekében Mattiacci sikeresen feltérképezi majd az istálló erősségeit és gyenge pontjait, de egyelőre nem tudja megmondani, hogy a váltás pozitív változásokat eredményez-e a Ferrarinál. „Időt kell neki adnunk, meglátjuk, hogyan illeszkedik be a csapatba” – mondta a 44 éves olaszról, aki eddig a Ferrari észak-amerikai és ázsiai divízióját vezette.

Alonso baráti kapcsolatot ápolt a leköszönő Domenicalival Forrás: AFP

„Még korai lenne megmondani, hogy a változás nagyon jó, vagy nagyon rossz hatással lesz-e a csapatra. A lényeg, hogy a létesítmények és a technikai személyzet és felkészülten fogadja őt, hogy az első naptól kezdve nyugodtan dolgozhasson” – tette hozzá.

Alonso egyébként megérti az állítólag önként lemondó Domenicali döntését, és mindenkit arra kért, hogy tartsák tiszteletben a volt csapatfőnök eddigi munkáját. „Egy Forma-1-es istálló kiváltságos pozíciójáról nem könnyű lemondani, de ő megtette, mert úgy gondolta, talán jobb, ha odébb áll” – mondta. „A Ferrari érdekében tette ezt, hogy a csapatunk javulhasson. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk, és tiszteletben kell tartanunk a döntését.”

A spanyol figyelmeztette a Ferrari szurkolóit, hogy ne várjanak azonnali javulást a csapatnál történt változásoktól. „Nem fogunk egy másodpercet javulni ezen a versenyen, mert nem hiszem, hogy Stefano maga tervezte az első vagy a hátsó szárnyat” – nyilatkozta. „Időre van szükségünk, és az új embereinknek is segítenünk kell, ha erősebbek szeretnénk lenni.”

A Ferrari formájával állítólag egyre elégedetlenebb Alonso egyébként tagadta, hogy a Bahreini Nagydíjon egyfajta szarkasztikus ünneplésként emelte a magasba a karjait, amikor a 9. helyen áthaladt a célvonalon. „Csak köszönetet mondtam a mérnököknek” – állította. „Keményen dolgoztak a hajtásláncnál felmerült probléma megoldásán. Fantasztikus munkát végeztek, és amikor üdvözöltek engem a bokszutca falánál, én is visszaköszöntem nekik.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!