Vágólapra másolva!
A futamon letöltött stop&go mellé kapott 3 büntetőpontot is, a Kínai Nagydíj időmérője után pedig 5 hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson. Gutiérrez jól van, de a helyi kórházban is kivizsgálták.

Az idei szezon eddigi legnagyobb balesetét láthattuk a Bahreini Nagydíj 41. körében, amikor Pastor Maldonado és Esteban Gutiérrez ütközése után a Sauber a levegőbe emelkedett, és egy látványos szaltó után érkezett vissza az aszfaltra. Maldonado éppen egy kerékcsere után tért vissza a bokszból, amikor az első kanyarnál egyszerűen belehajtott a Sauber oldalába. A baleset miatt a Safety Cart is a pályára kellett küldeni, amíg az aszfaltról eltakarították a roncsokat.

A sportfelügyelők egyértelműen a versenyt folytatni tudó Maldonadót találták hibásnak az ütközésben, ezért már a futam közben 10 másodperces stop&go büntetéssel sújtották. A leintés után kiderült, hogy az agresszív vezetési stílusáról ismert lotusos nem úszta meg ennyivel: a szuperlicenszébe három büntetőpont került, a két hét múlva következő Kínai Nagydíjra pedig öthelyes rajtbüntetést kapott.

Gutiérrez sértetlenül megúszta a repülést Forrás: AFP

Maldonado futam után nem vállalta magára a felelősséget, szerinte nem volt egyértelmű az incidens. „Újra meg kell néznünk, mi történt – úgy tűnt, Esteban az első kanyarban lecsúszott az ívről” – nyilatkozta. „Nem is tudom, talán elvétette a fékezési pontot, addigra pedig már én is a kanyarban voltam, és nem volt hová mennem.”

Gutiérrez szerencsére a saját lábán hagyta el a roncsot, és úgy tűnik, nem esett baja. A pálya orvosi központjában már kivizsgálták, sőt elővigyázatosságból a helyi kórházban is tett egy látogatást, ahonnan később kiengedték.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!