Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint elkerülhetetlen, hogy a szezon közben egyre feszültebbé váljon a két csapattárs viszonya.

Az eddigi két futamból az egyiket Nico Rosberg, a másikat Lewis Hamilton nyerte meg, ami előrevetíti, hogy az idei világbajnoki címre mindketten esélyesek lehetnek. A Malajziai Nagydíj után brit több forrás szerint is úgy nyilatkozott Hamilton, hogy egyenesen „tönkreverte” Rosberget, de a Mercedes a hivatalos Twitter-oldalán tagadta ezt, szerintük a szavait kiforgatták. A hivatalos verzió szerint a nyilatkozat úgy hangzott, hogy Hamilton a pénteki szabadedzésekre alapozva javulni tudott, és ennek köszönhetően tudott "folyamatosan elhúzni" csapattársától.

Hamilton és Rosberg a Maláj Nagydíj után Forrás: Mercedes GP

Toto Wolff elárulta: sok időt töltenek azon szituációk elemzésével, amelyek csapatsorrend felállítását igényelhetik, hogy kordában tartsák a két pilóta rivalizálását. Azonban az osztrák bevallotta, hogy talán eljön majd az a pont a szezon során, amikor kicsúszik az irányítás a csapatvezetés kezei közül.
„Sok időt töltünk a lehetséges forgatókönyvek és szituációk elemzésével” – nyilatkozta Wolff. "A Mercedesnél mindig az istálló érdeke az első, de egy nap talán minden elromlik. Ez jelenleg még csak elméleti, ám eljön majd az idő, amikor kézbe kell vennünk az irányítást, hiszen mindkettejükben ég a versenyszellem” – folytatta.

„A csapaton belüli versengés jelen van a kezdetek, tavaly január óta. Ami a különbséget jelenti a más csapatoknál előforduló hasonló helyzetekhez képest, hogy ők régóta jól ismerik egymást, ezért sportszerű kapcsolatban állnak egymással. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne akarnák legyőzni egymást, és ne próbálnának meg mindenből egy kis előnyt kovácsolni a saját javukra” – tette hozzá.

„Ami fontos, és már a kezdetektől világossá tettük, hogy a csapat érdekei az elsők. 2012-ben ötödikek lettünk a világbajnokságon, de tavaly már belefutottunk Malajziában egy olyan helyzetbe, amelyet nem úgy kezeltünk, ahogy kellett volna, mert meglepődtünk, hogy milyen erősebbek vagyunk a vártnál.”

Wolff ezzel arra utalt, hogy tavaly Malajziában Nico Rosberg kérte a csapatot, hadd előzze meg a 3. helyen haladó, de láthatóan lassabb csapattársát, amire végül nem kapott engedélyt.

Toto Wolff Forrás: Mercedes GP

Wolff szerint a Red Bull is komoly fenyegetést jelent rájuk nézve, mivel Sebastian Vettel könnyedén söpörte be a harmadik helyet az idei Malajziai Nagydíjon, egy pillanatig úgy tűnt, még Nico Rosberget is megelőzheti a futam közepén. „Nem dőlhetünk nyugodtan hátra, mert láthattuk, hogy a Red Bull végig a sarkunkban volt. Ha figyelembe vesszük, hogy az előszezoni tesztelés kétharmadát kihagyták, akkor látható, hogy ez számunkra egy szükséges ébresztő.”

„A mai digitális világunkban könnyű elfeledkezni arról, hogy mi történt tegnap. Egy négyszeres világbajnokról beszélünk még akkor is, ha eddig mi nyertünk két versenyt. Úgy tűnik, a csomagunk idén nagyon jóra sikerült, de ez még nincs kőbe vésve, és nem biztos, hogy az előnyünk fenntartható."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!