Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Ferrari tisztában van a problémákkal, de Bahreinben nem sok változásra számít. Domenicali szerint a Red Bullhoz képest nincs nagy lemaradásuk.

A Ferrari csalódást keltő eredményekkel kezdte az idényt, az első két futamon nem tudtak a dobogós helyezésekért harcolni. Fernando Alonso a két 4. helyének köszönhetően a bajnoki tabella 3. pozícióját foglalja el, de tisztában van vele, hogy a Ferrari egyelőre sem a Mercedesszel, sem a Red Bull-lal nem tudja felvenni a versenyt. A spanyol szerint az istálló leginkább a kanyarok kijáratánál küszködik, és motorjuk sem elég erős.

„A kigyorsításunk nem volt elég jó” – mondta az F14 T malajziai teljesítményéről. „A kanyarok kijáratánál sokat veszítettünk. A hátrányunk azonban többé-kevésbé várható volt, hiszen a Red Bullhoz hasonlítjuk a kigyorsításainkat, és ezen a területen ők a legjobbak.”

„Az sem titok, hogy a végsebességünk össze sem hasonlítható a Mercedesével” – folytatta Alonso, aki a nehézségek miatt „rémálomnak” nevezte a szepangi versenyét. „Ausztráliában, a teszteken és itt is ők voltak a leggyorsabbak. Úgy gondolom, még sok tennivalónk van.”

Alonso egyelőre nem elégedett a Ferrarival Forrás: AFP

Alonso bízik benne, hogy a Ferrari hamar megoldást talál a problémáira, de tudja, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjig már nem sokat tudnak javítani az autójukon. „Azt viszont pontosan tudjuk, hogy a kínai és spanyolországi versenyre milyen változtatásokat kell elvégeznünk, és ezt meg is fogjuk tenni.”

A kétszeres világbajnok szerint az istálló számára „nem volt ideális az idénykezdet”, a saját teljesítményét azonban nem a többi csapatéhoz szeretné viszonyítani. „Persze a győzelemért szeretnék harcolni, de amíg valaki a csapattársa előtt végez, addig képes hozzátenni azt az extrát a teljesítményéhez, amit az emberek elvárnak tőle” – vélekedett. Alonso eddig mindkét időmérőn legyőzte Kimi Räikkönent, aki a futamokon is küszködött az autójával.

Noha Daniel Ricciardo balszerencsés bokszkiállásáig mindkét Red Bull Alonso előtt körözött Malajziában, Stefano Domenicali szerint az osztrákok fölénye a látszatnál kisebb volt. „A Mercedeshez képest valóban nagy a lemaradásunk, a Red Bullhoz és a többiekhez azonban közel járunk” – nyilatkozta a csapatfőnök. „De az a célunk, hogy az élre álljunk. Ezt nyilván nem könnyű elérni, de beszéltem a mérnökeinkkel, hogy megbizonyosodjak róla, tudják, mit kell tenniük. Már kiterveltük, hogyan hozzuk be a lemaradásunkat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!