Vágólapra másolva!
Legalábbis Franck Montagny szerint, aki emiatt szinte kizártnak tartja, hogy a csapat újra képes legyen a győzelmekre.

Bár a Lotusnál továbbra is hangoztatják, hogy az autójuk eredendően gyors, és csak a Renault hajtásláncával kapcsolatos gyerekbetegségek fogják vissza, mások nem ennyire optimisták a csapat kilátásaival kapcsolatban. Franck Montagny, aki 2003 és 2006 között az istálló elődjénél, a Renault-nál is volt tesztpilóta, nem tartja valószínűnek, hogy megismételhetik az elmúlt pár évben elért sikereiket.

„Nagyon bonyolult helyzetben vannak" – mondta a Le Figarónak. „Elvesztették (a csapatfőnök) Eric Boullier-t, aki átszerződött a McLarenhez, de nem ez az egyetlen baj – a télen vagy száz emberrel csökkent a létszám Enstone-ban."

„Ez nagyon sok, ekkora hátrányt nem könnyű behozni. Jelenleg nem látom, hogyan térhetnének vissza a tabella tetejére. Pontokért képesek lehetnek küzdeni, többet elérniük azonban szerintem borzasztóan nehéz lesz."

A tavalyi konstruktőri összetett 4. helyén végző Lotust az első számú versenyzője, Kimi Räikkönen is elhagyta, számos mérnök távozott tőlük, és az anyagi helyzetük sem rendeződött, miután a Quantum Motorsport nevű gyanús befektetővel nem sikerült megállapodniuk. A teszteken folyamatosan műszaki gondokkal küszködtek, így a melbourne-i idénynyitó volt az első alkalom, amikor sorozatban viszonylag sok kört tudtak megtenni, de végül mindkét autójuk kiesett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!