Vágólapra másolva!
A Ferrarinál tudják, hogy le vannak maradva, de emiatt senkit nem akarnak hibáztatni a csapaton belül.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali figyelmeztetett rá, hogy a Ferrari tagjainak nem szabad egymást hibáztatniuk a lemaradásuk miatt. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon világossá vált, hogy az F14 T csak a negyedik-ötödik leggyorsabb autó a Mercedes, a Red Bull, a McLaren és valószínűleg a Williams mögött, de Domenicali szerint ezen csak közös erőfeszítéssel lehet segíteni.

„Az a lényeg, hogy mindenki a saját munkájával törődjön, koncentráljon arra, és ne kezdjen másokat vádolni a csapaton belül" – mondta. „Együtt kell reagálnunk a helyzetre, ezért pontosan ezt kértem a mérnökeinktől és a többi alkalmazottunktól."

Bár a technikai igazgató, James Allison a féktávokon való stabilitást emelte ki az autójuk leggyengébb pontjaként, Melbourne-ben kiderült, hogy a Ferrari a motorteljesítmény terén is hátrányban van. Fernando Alonso a pályán hiába próbálta megelőzni Nico Hülkenberg Force Indiáját, és egyes hírek szerint a hajtásláncuk 13 kg-mal nehezebb a minimálisan megengedettnél.

„Ebből a szempontból is fejlődnünk kell" – ismerte el Domenicali. „Minél nagyobb a motor teljesítménye, annál kevesebb időt kell padlógázzal eltölteni, ennek tehát a fogyasztás terén is vannak előnyei. A kígyó a saját farkába harap." Hozzátette: „Ugyanakkor nem akarok ennél leragadni, mert az autónkon is van javítanivaló."

A Ferrari 18 pontjával egy forduló után a konstruktőri összetett 3. helyén áll a McLaren és a Mercedes mögött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!