Vágólapra másolva!
Eric Boullier elismeri, hogy a Mercedesnek egyelőre komoly előnye van, de úgy véli, miután az autója már megbízható, a McLaren is elkezdhet a teljesítményre koncentrálni.

Miután tavaly egyetlen dobogós helyet sem szerzett, a McLaren autóit az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon a 2-3. helyen rangsorolták. Ugyanakkor a győztes Nico Rosberget csaknem 27 másodperccel Kevin Magnussen előtt intették le, és a csapat új versenyigazgatója, Eric Boullier elismerte, hogy fejlődniük kell – de azt ígérte, miután a megbízhatóságot sikerült biztosítaniuk, felpörgetik a teljesítmény fokozására irányuló fejlesztéseket is.

„Való igaz, hogy a Mercedesnek van némi előnye, körönként úgy fél-háromnegyed másodperc a mezőny többi részéhez képest" – mondta. „Mi azonban a télen leginkább arra koncentráltunk a McLarennél, hogy strapabíró autót építsünk, mert úgy gondoltuk – és Ausztrália minket igazolt –, hogy a szezon elején a megbízhatóság révén lehet majd komoly pontokat szerezni."

„Most elkezdtük nagyon agresszívan pörgetni a teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztéseinket is. Egyértelmű, hogy utol kell érnünk a Mercedest."

Boullier figyelmeztetett, hogy a jövőben a Renault partnereivel is számolni kell. „Egyes csapatok eddig nem szerepeltek jól, de nyilvánvaló, hogy amint a motorjuk maximális teljesítménnyel fog üzemelni, nagyon gyorsak lesznek" – jelentette ki. „A célunk az, hogy Barcelonára ledolgozzuk a hátrányunkat, aztán az első európai versenyeken lendületbe jöjjünk."

A McLaren gyors volt Melbourne-ben, de a Mercedesnek nem ért a nyomába Forrás: McLaren

A Mercedes GP főnöke, Toto Wolff úgy vélte, az ő fölényüket is eltúlozzák, mert egyelőre valóban gyorsabbak a többieknél, de nem annyival, mint hiszik. „Nem hinném, hogy hátradőlhetnénk, mert kényelmes előnyünk van" – mondta. „A lényeg az, hogy egy szokványos szezon elejétől a végéig körönként úgy két másodperccel szoktak fejlődni az autók, de most még többet gyorsulnak majd. Ennek fényében az előnyünk már néhány futam alatt hátrányba fordulhat."

„Ha megnézzük, a Red Bull nagyon-nagyon kevés kilométert tett meg a tesztek alatt, aztán a versenyen hirtelen a második helyen találták magukat – ez mindenki számára komoly ébresztő volt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!