Vágólapra másolva!
A német örül, hogy győzelmekért harcolhat, de nem akarja elbízni magát. A Mercedes Toto Wolff szerint sem ülhet a babérjain, hiszen az erősorrend akár néhány futamon belül is megfordulhat.

Miután csapattársa, Lewis Hamilton már néhány kör után kiesett, Nico Rosberg győzelmét senki nem veszélyeztette a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A német úgy futott be 26 másodperccel Daniel Ricciardo előtt a célba, hogy elővigyázatossági okokból nem is hozta ki az autójából a maximális teljesítményt. A pályafutása 4. győzelmét arató német nem tagadja, óriási lendületet adott neki, hogy ilyen simán nyerte az idénynyitót.

„Nagyszerű érzéssel tölt el az a tudat, hogy újra a pole pozíciókért és a győzelmekért hajthatok majd” – mondta a következő versenyekről a Sport Bildnek. „Most már nagyjából tudom, mit érzett Sebastian (Vettel) tavaly, amikor 30 másodperces előnnyel nyerte a futamokat.”

A német ennek ellenére tudja, hogy a Mercedes idei sikere még korántsem garantált. „A Red Bullt soha nem szabad leírni” – mondta az Ausztrál Nagydíj után 0 ponttal álló címvédőről. „A tesztek után akár a házamat is feltettem volna arra, hogy Melbourne-ben is bajban lesznek, de végül jobbak voltak a vártnál. Ez is azt mutatja, hogy nem szabad leállnunk.”

Rosberg nem tagadja, hogy élvezi a jelenlegi helyzetet Forrás: AFP

Rosberg most Vettel és Hamilton előtt is 25 ponttal vezeti a bajnokságot, de tudja, hogy az idény során mindkettejükkel keményen meg kell majd küzdenie. Bár csapattársával gyerekkora óta jó viszonyt ápol, felkészült rá, hogy a bajnoki címért folytatott küzdelem próbára teszi a kapcsolatukat. „Nem vagyunk legjobb barátok, de jól kijövünk egymással” – mondta Hamiltonról. „Tisztában vagyok vele, hogy minél sikeresebbek leszünk, annál bonyolultabb lesz a kapcsolatunk.”

A riválisok közül többen is körönként egy másodpercre becsülték a Mercedes előnyét Ausztráliában, de Toto Wolff szerint ennél kisebb volt a tempófölényük. „Én is azt mondanám, hogy a teljesítmény tekintetében az élen járunk, de nem sokkal” – mondta a németek ügyvezető igazgatója. „A Red Bull nagyon kevés kört tett meg a teszteken, de hirtelen mégis a 2. helyen találták magukat – ez mindenki számára komoly figyelmeztetés volt.”

Wolff szerint az első verseny alapján túlzás favoritként emlegetni a Mercedest, mert az új autók folyamatos fejlődésének köszönhetően gyakran változhat az erősorrend. „Egy átlagos szezonban is 2 másodperces különbség szokott lenni az autók szezon eleji és szezon végi tempója között, az idei autók esetében pedig még meredekebb lesz a fejlődési ív” – vélekedett. „Néhány futam alatt akár hátránnyá is válhat a mostani előnyünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!