Vágólapra másolva!
A brit szerint a fiatal versenyzők hétvégi remeklése nem jelenti azt, hogy új korszak kezdődik a Forma-1-ben. Ron Dennis úgy véli, Kevin Magnussen képes arra, hogy világbajnokságokat nyerjen.

A 2014-es idény nyitóhétvégéjén több fiatal versenyző is bizonyította tehetségét: Kevin Magnussen élete első F1-es futamán a dobogóra állhatott, a mindössze 19 éves, szintén Melbourne-ben debütáló Danyiil Kvjat pontokat szerzett, a Red Bullnál Mark Webber helyére igazolt Daniel Ricciardo pedig a 2. helyen ért célba, bár őt utólag kizárták. Bár sokan arra számítanak, hogy a mezőny jelenlegi sztárjai mellett ők is egyre komolyabb szerephez jutnak majd a bajnokságban, Lewis Hamilton szerint még nem jött el a generációváltás ideje.

„Még mindig itt van (Sebastian) Vettel, jómagam, (Fernando) Alonso és Kimi (Räikkönen)” – mondta. „Még nem érkezett el az új korszak, csak a fiatal versenyzők egy újabb hulláma tör előre.”

Az újoncok közül Magnussen nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt Melbourne-ben, sokan már a szintén dobogós helyezéssel nyitó Hamiltonhoz hasonlítják a 21 éves dánt. A 2008-as világbajnok elismeri, hogy „Kevin fantasztikus munkát végzett”, de szerinte még korai megítélni, hogy futamgyőzelemre is képes lesz-e idén.

Magnussen remek teljesítménnyel mutatkozott be Ausztráliában Forrás: AFP

A McLarent irányító Ron Dennis mindenesetre biztos benne, hogy Magnussen a Forma-1 csúcsára is felérhet, amint megfelelő autót kap. „Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek szükségesek ahhoz, hogy világbajnok legyen. Persze ehhez egy versenyképes autót is adnunk kell neki” – mondta a brit. „A vérmérséklete, az összpontosítása és az elkötelezettsége miatt egyáltalán nem aggódom. Arra is készen áll, hogy a szükséges áldozatokat meghozza a siker érdekében.”

1995-ben Kevin apja, Jan Magnussen is a McLarennél debütált a Forma-1-ben, de csak egy versenyt teljesített a wokingi istálló színeiben. Dennis úgy jellemezte őt, mint „a legrendetlenebb versenyző, akit valaha ismertem”, és több lehetőséget nem is adott az akkoriban óriási tehetségnek kikiáltott dánnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!