Vágólapra másolva!
A finn úgy érzi, a Ferrarinak időre van szüksége a javulásra, de Ausztráliában sikerült a legtöbben kihozniuk a helyzetükből. Domenicali mindent megtesz azért, hogy az autójuk jobban igazodjon a finn vezetési stílusához.

A vártnál rosszabbul alakult a Ferrari hétvégéje Ausztráliában, végig kisebb-nagyobb problémákkal küszködve csak a 4. és a 7. helyet tudták megszerezni. Kimi Räikkönent Fernando Alonsónál is több nehézség hátráltatta: a féktávokon és a kanyarok bejáratánál az F14T vezethetőségével küszködött, a futamon pedig az első kerekei szemcsésedtek, ami miatt rendszeresen blokkolta a kerekeit. Ezen kívül egy autóvillamossági hiba miatt vasárnap egyik versenyző sem tudta kihasználni a Ferrari-motorok maximális teljesítményét.

Räikkönen elárulta, a Ferrari már javában dolgozik az autó kezelhetőségének javításán, de nem ígéri, hogy a munkának azonnal látható eredménye is lesz. „Többé-kevésbé tudjuk, mit kell tennünk, de nem lehet mindent egyik napról a másikra megoldani” – nyilatkozta. - „Időre van szükségünk, míg legyártunk néhány alkatrészt, vagy beépítjük őket az autónkba.”

Räikkönen Alonsónál is jobban küszködött Melbourne-ben Forrás: AFP

A finn szerint az sem biztos, hogy a kipróbált megoldások valóban javulást hoznak. „Korábban is voltam már ilyen helyzetben, ezért tudom, hogy néha időbe telik a hibák kijavítása” – mondta a 2007-es világbajnok, aki a nehézségeket figyelembe véve nem teljesen elégedetlen az ausztráliai helyezésével. „Szerintem mindent kihoztunk a versenyből, amit lehetett. Nem ilyen eredményekre vágyunk, de ennél rosszabbul is alakulhatott volna a hétvége. Biztos vagyok benne, hogy innen már csak javulni fogunk.”

A csapatfőnök Stefano Domenicali azt ígéri, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az F14T beállításait közelebb hozzák a finn vezetési stílusához. Szerinte Räikkönen „megérdemli”, hogy a Ferrari megtalálja a megfelelő balanszot. „Hétvégén tapasztaltunk egy kis fejlődést, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – ismerte el. „Mindent meg kell tennünk azért, hogy igazodjunk Kimi vezetési stílusához. Biztos vagyok benne, hogy Malajziában már sokkal jobb helyzetben leszünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!