Vágólapra másolva!
A finn több kisebb problémával küszködött a szabadedzéseken, ezért egyelőre nem tudta felvenni a versenyt Alonsóval. A Ferrari számára most az a legfontosabb, hogy sürgős megoldást találjon a gondokra.

A nehéz tesztidőszak után nem indult simán a Ferrarihoz visszatérő Kimi Räikkönen első idei hétvégéje sem: az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein több bosszantó problémával szembesült. Pénteken például lefulladt az autója egy rajtgyakorlat közben, majd a falat is súrolta, szombaton pedig a hibás rádiója miatt vesztett némi időt. Csapattársa, Fernando Alonso ezért mindhárom szabadedzésen gyorsabb volt nála, de a Ferrari mindent megtesz azért, hogy mielőbb megoldást találjon a gondjaira.

„Az eddig megoldatlan problémákat – amelyek nem csak Kimit érintik – minél előbb orvosolnunk kell, mert nagyon szoros a verseny a mezőnyben, és nem sok idő áll rendelkezésünkre” – nyilatkozta Stefano Domenicali, aki szerint most az a csapat legfontosabb feladata, hogy segítsenek Räikkönennek összecsiszolódni az autójával, és kiküszöböljék a hibákat.

Döcögősen indult Räikkönen idénye Forrás: AFP

„A versenyzőinkkel nincs semmi baj – biztos vagyok benne, hogy mindketten képesek a legtöbbet kihozni a helyzetből, de ettől függetlenül rengeteg munka vár ránk” – tette hozzá a csapatfőnök, aki elismeri, hogy jelenleg nem a Ferrarié a mezőny legerősebb autója, szerinte azonban ez könnyen megváltozhat a következő futamokon. „Az a lényeg, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a hiányosságainkon” – mondta.

Domenicali szerint egyébként a pénteki szabadedzésekből nem lehetett túl sok következtetést levonni, a szombati időmérőn azonban sokkal tisztább képet kaphatunk az erősorrendről. „Kipróbáltunk különböző elemeket, a versenyzőink eltérő megoldásokat teszteltek – ez a szokásos program része” – mondta az első edzésekről még pénteken. „Szerintem néhány csapat ma rejtegette a valódi képességeit, vagy különböző problémákkal küszködött. Holnapra megváltozik a helyzet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!