Vágólapra másolva!
Mindössze egy nappal az után, hogy egy orvos azt állította, a család már csak a csodában bízhat, a német sztár menedzsmentje közleményben tudatta, hogy az állapotában „apró, de biztató” jeleket tapasztaltak.

A múlt december 29-én elszenvedett síbalesete óta mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher állapotában „időnként apró, de biztató jeleket" lehet érzékelni a menedzsere, Sabine Kehm által kedden kiadott sajtóközlemény szerint.

A Forma-1 hétszeres világbajnokát, aki súlyos koponyasérüléseket szenvedett, és kétszer meg kellett műteni, már január végén elkezdték fokozatosan felébreszteni a kómából a grenoble-i kórház orvosai, de már akkor figyelmeztettek rá, hogy a folyamat sokáig tarthat. A Telegraph című brit lap tegnap azt állította, a családját a napokban arról tájékoztatták, hogy már „csodára lenne szüksége", a baseli kórház főorvosa pedig a Sonntagsblick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: „Schumacher teljes felépülése napról napra valószínűtlenebb."

Kehm azonban most nagy óvatossággal megfogalmazott közleményt adott ki róla. „Továbbra is bízunk benne, hogy Michael megnyeri ezt a csatát, és felébred" – írta. - Időnként apró, de biztató jeleket érzékelünk rajta, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy most rendkívül türelmesnek kell lennünk."

Schumacher ifjú rajongói a grenoble-i kórház előtt még a születésnapján Forrás: AFP/Philippe Desmazes

„Michael súlyos sérüléseket szenvedett. Szörnyen nehéz feldolgoznunk, hogy vele, aki annyi nehéz helyzetből került ki győztesen az évek során, ennyire banális körülmények között történjenek ilyen borzalmak."

„Kezdettől fogva nyilvánvaló volt, hogy hosszú és nehéz harc vár rá. Ezt közösen vívjuk meg vele és az orvosaival, akikben maximálisan megbízunk. Hogy mennyit kell várnunk, az számunkra nem fontos."

Kehm ugyanakkor nem erősítette meg a Gazzetta dello Sport múlt heti értesülését, hogy Schumacher már önállóan lélegzik. Néhány nappal az erről szóló cikke után már az olasz lap is borúlátóbban fogalmazott, azt állítva, hogy a német versenyző a korábbi értesülésekkel ellentétben egyáltalán nem reagál az ingerekre. Kehm most ismét azt kérte, hogy a nyilvánosság tartsa tiszteletben a privát szféráját. „Nem szabad elfelejteni, hogy Michael családjának egy rendkívül kényes helyzettel kell megbirkóznia" – figyelmeztetett.

A múlt héten síbalesetet szenvedett egy másik exversenyző, Gerhard Berger is, aki az egyik osztrák erdei pályán elesve egy betoncsőnek repült, de megúszta kéztöréssel – jóllehet, a csontjait tizenkét csavarral kellett rögzíteni. Az APA hírügynökségnek elismerte, hogy kis híján ő is a fejét verte be, és azt mondta, a mentőkre várva Schumacherre gondolt. „Hát persze. A balesetem hasonló volt az övéhez: nem mentem gyorsan, és nem hajtottam végre semmilyen kockázatos manővert" – jelentette ki. „Még egy ideg is megsérült a karomban, ezért jelenleg nem igazán tudom mozgatni a csuklómat, de helyre fog jönni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!