Vágólapra másolva!
Bár az idény eleji futamokon nagy lemorzsolódás várható, ami akár a Marussia vagy a Caterham számára is meghozhatja a várva várt áttörést, az egyik legkisebb csapatnál úgy vélik, a megbízhatóság így sem jelent majd garanciát a pontszerzésre.

A Forma-1 legfiatalabb csapatainak, a Marussiának és a Caterhamnek még soha nem volt akkora esélye megszerezni története első pontjait, mint most, a 2014-es szezon elején. Az új szabályok miatt egyelőre ugyanis a nagyobb alakulatok autója sem tökéletesen megbízható, ezért sokan arra számítanak, hogy a jövő hétvégi idénynyitón akár a mezőny fele kieshet majd. Ha így lesz, akkor a célba érés már önmagában is szinte biztos pontszerzést fog jelenteni.

Ám ezzel kapcsolatban éppen a Caterham főnöke intett óvatosságra. „Vigyáznunk kell" – mondta az Autosportnak. „Az F1-es csapatoknak megvan az a képességük, hogy nagyon-nagyon gyorsan tudnak előállni egy majdnem tökéletes termékkel. Habár a zéró meghibásodás ebben az ágazatban sem számít általánosnak, nem járunk messze tőle."

„Ez a sport kicsit hasonló a repülőgépiparhoz: egy repülőt sem lehet azzal elindítani, hogy nézzük meg, lezuhan-e! Felszállni és landolni is tudnia kell. Ugyanez van az F1-ben is. Nem lepne meg, ha Melbourne-ben már sokkal megbízhatóbbak lennének az autók."

Ezen az alapon a Caterham bizakodhat jobban a kis csapatok közül: noha Bahreinben egy másodperccel lassabbak voltak a Marussiánál, az autójuk ritkábban romlott el a teszteken. Míg a Marussia csupán 1686 km-t tett meg az előszezonban, a Caterham 3313-at, ami kimagaslóan a legtöbb a Renault partnerei közül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!