Vágólapra másolva!
A brazil versenyző azt állítja, a Ferrarit tavaly leginkább a szélcsatorna problémái hátráltatták. Szerinte mind neki, mind új csapatának, a Williamsnek szüksége volt a váltásra.

Felipe Massa 2014-re a Ferrarinál töltött nyolc szezon után szerződött a Williamshez, amely tavaly történetének egyik leggyengébb idényét zárta. Bár a brazil versenyző átigazolását sokan visszalépésnek tartják, ő azt állítja, jót fog tenni neki. „Nagyon motivált vagyok, ez különleges pillanat számomra" – ismerte el. „Olyan csapathoz kerültem, amely tárt karokkal fogadott. Szükségem volt erre a váltásra, ahogy nekik is."

„Nagyon boldog vagyok itt" – tette hozzá. „Az első pillanattól kezdve, hogy megérkeztem a főhadiszállásra, mindenki rengeteget segített, száz százalékig mellettem állva. Hisznek bennem. A Williamsnél odafigyelnek rám, ami persze nem azt jelenti, hogy a Ferrarinál nem tették."

Bár a Williams számára biztatóan kezdődött az előszezon – Massa a jerezi nyitóteszt utolsó két napját a 2. illetve 1. helyen fejezte be –, figyelmeztetett, hogy ez még nem jelent semmit. „Egy jó indítás mindig segít, különösen most, amikor teljesen más autónk van, mint eddig, amely más vezetési stílust is követel" – mutatott rá.

„Ugyanakkor még rengeteget kell tanulnunk róla, és sokat kell tennünk azért is, hogy továbbfejlesszük. Egyelőre nehéz megítélni, hogy mennyire leszünk jók. Az első néhány versenyt még befejezni is nehéz lesz."

Massa elégedett a Williamsszel Forrás: Williams

Massa hozzátette, hogy a Ferrarinál csapattársa, Fernando Alonso szinte egyáltalán nem végzett szimulátoros munkát – amitől egyébként a brazil utódja, Kimi Räikkönen is irtózik –, az istálló azonban nem ezért, hanem a szélcsatorna gondjai miatt maradt le a fegyverkezési versenyben.

„Gyakran láttuk, hogy nem úgy működik, mint kellene" – erősítette meg. „A futamok többségére kaptunk új alkatrészeket, csak éppen az autón nem váltak be. Ezért ütőképes autóval kezdtük, de gyengébbel fejeztük be a szezont, éppen fordítva, mint a Red Bull."

„Tavaly én is kivettem a részemet a fejlesztésekből, a szimulátort viszont lényegében egyedül használtam, mert Alonso nem volt ott."

A Ferrari azóta felújította a szélcsatornáját, és azt állítják, végre hibátlanul működik is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!