Vágólapra másolva!
Az ikonikus festést az idén újra láthatjuk a pályákon, az italokat gyártó cég a grove-i istálló névadó szponzora lesz.

A Forma-1 történetének egyik legendás szponzora, a Martini a Williamsszel térhet vissza a világbajnoki sorozatba. Bár a hírt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, egy F1-es termékeket forgalmazó online bolt kínálatában néhány nappal ezelőtt rövid időre feltűnt a cég márkajelzéseivel ellátott csapatruházat, mielőtt levették a katalógusból.

Az Autosport úgy tudja, a szerződés részleteit még csak most tisztázzák, de a Martini több más csapattal is tárgyalt, mielőtt a Williams mellett döntött – jórészt annak köszönhetően, hogy ők névadó szponzori lehetőséget kínáltak. Ennek megfelelően az istálló autóin is megjelennek majd a szeszesitalt gyártó olasz vállalat arculati elemei.

A Martininek komoly múltja van az autósportban, többek között a Lancia rallyprogramját is támogatta. Az F1-be még 1972-ben, a sikertelen Tecno csapat oldalán szállt be, majd 1975 és 1977 között a Brabham szponzora volt, mielőtt 1979-től átpártolt a Lotushoz. A cég később, 2006-tól 2008-ig a Ferrarit támogatta, de csak kis felületet kapott az istálló autóin.

A Williams az előszezoni teszteken egyszínű kék festéssel vesz részt, csak a március 16-i idénynyitó előtt fogja bemutatni a végleges arculatát. A Martinival kötött megállapodást várhatóan majd a szponzori portfoliójuk teljessé válását követően jelentik be hivatalosan.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!