Vágólapra másolva!
A 64 éves francia korábban a PSA rallyprogramját irányította. A hétvégén pályára vitték a csapat új autóját, amely azonban állítólag csak egy kört tudott megtenni.

Eric Boullier távozása óta találgatják, hogy ki lehet a Lotus új csapatfőnöke. Bár az istálló akkor kiadott közleménye szerint a tulajdonos Genii Capitalt irányító Gérard Lopez áll az istálló élére, ezt sokan kétkedve fogadták. Hamar elterjedt, hogy a Lotusnál a McLaren eddigi csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t szemelték ki, de az ő helye állítólag attól függött, hogy sikerül-e megszereznie szponzornak a Sonyt, és az erre vonatkozó tárgyalások megrekedtek.

Így került a képbe Olivier Quesnel, a Citroën és a Peugeot rallyprogramjának korábbi főnöke, aki immár a L'Equipe és a Radio Monte Carlo szerint is a csapatfőnöki poszt legfőbb várományosa. Ő jó viszonyban van az FIA-elnök Jean Todttal, akivel még a Talbot-n keresztül került kapcsolatba az 1980-as évek elején, és rajta keresztül fiával, a Pastor Maldonadót menedzselő Nicolas-val is.

Quesnellel már Lopez is találkozott, pedig a csapatnál sem mindenki rajong az ötletért, hogy őt igazolják le, mert 64 évesen túl idősnek tartják a posztra, ráadásul F1-es tapasztalata sincs. A Lotus menedzsmentje még nem hozott végleges döntést a csapatfőnök kilétéről, és vannak más jelöltek is.

A Lotus számára döcögősen indult a 2014-es előszezon. A Quantum Motorsportsszal való nyűglődés és Boullier távozása után az autójuk sem készült el időben, ezért nem vettek részt a jerezi nyitóteszten. Az E22-t végül zárt ajtók között járatták be múlt pénteken és szombaton, s bár hivatalosan semmit nem közöltek a tesztről, sajtóértesülések szerint Maldonado alatt már az első kört követően lerobbant a dupla orrnyúlványával feltűnést keltő autó. A második nap viszont már jobban sikerült: csaknem 100 km-t tettek meg az E22-vel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!