Vágólapra másolva!
Nem várnak a február 19-én kezdődő bahreini tesztig, két forgatási nap keretében elkezdik az E22 bejáratását.

A Lotus volt az egyetlen csapat, amely nem vett részt az előszezon első tesztjén, amit Jerezben rendeztek meg a múlt héten. Emiatt lépéshátrányból vágnának neki a február 19-én kezdődő bahreini tesztnek, és a többi Renault-motoros istálló eddigi vergődését látva félő, hogy az első napokban alig tudnának kimenni a pályára a műszaki problémák miatt.

A Lotus ezért már ezen a héten pénteken és szombaton megkezdi a dupla orrnyúlványával azonnal feltűnést keltő E22 bejáratását Jerezben. A tesztelést a Sportszabályzat szigorúan korlátozza, de a csapatoknak lehetőségük van évente néhány „forgatási nap" eltöltésére a pályán, s noha akkor csak a Pirelli kis tapadású bemutatógumijait használhatják, mivel a Lotus célja most a rendszerek működésének ellenőrzése lesz, ez nem fog számukra hátrányt jelenteni. A teszt fontosnak ígérkezik a Renault szempontjából is, amely Jerezben próbálhatja ki először a múlt héten tapasztalt technikai problémára adott megoldásait is.

Három csapat – a Mercedes, a Toro Rosso és a Force India – szintén a forgatási napokat kihasználva járatta be az autóját még a múlt heti teszt előtt. Jerezben végül a Mercedes partnerei tették meg a legtöbb, 3875 km-t, míg a Renault istállói együtt is csupán 669 km-t tudtak teljesíteni a négy nap alatt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!