Vágólapra másolva!
Ezt már a menedzsere is megerősítette, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a folyamat sokáig fog tartani.

A múlt december 29-én súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher menedzsere szerdán még cáfolta azt a francia lapértesülést, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnokát elkezdték felébreszteni a mesterséges kómából a grenoble-i kórház orvosai, csütörtökön azonban már ő is megerősítette a hírt.

„Michael altatásának mélységét csökkentik, hogy elkezdhessék felébreszteni, a folyamat azonban sokáig tarthat" – írta Sabine Kehm. „A család védelme érdekében az érdekelt felek már korábban megállapodtak, hogy ezt az információt csak akkor kommunikáljuk, ha a folyamat stabilizálódott."

A 45 éves Schumacher annak ellenére szenvedett életveszélyes koponyasérüléseket a Francia Alpok méribeli síterepén, hogy sisakot viselt, és szakértők szerint legfeljebb 20 km/ó-s sebességgel haladt, amikor egy hó alól kiálló sziklában elesett, majd beverte a fejét egy másik kőbe. A német versenyző röviddel később kómába esett, és az orvosok két életmentő műtétet is végrehajtottak rajta, hogy csökkentsék a vérömlenyek és duzzanatok miatt megnövekedett koponyaűri nyomást.

Schumacher napra pontosan egy hónapja fekszik kómában Forrás: AFP/Fred Dufour

A német versenyzőt éppen egy hónapja kezelik a franciaországi kórházban, az állapotát hivatalosan több mint három hete stabilnak minősítették. Az orvosok azonban több alkalommal figyelmeztettek rá, hogy a sérüléseinek hosszútávú következményeit egyelőre nem lehet felmérni.

„Michael Schumacher családja ismét azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét és az orvosi titkokat, és ne zavarják a Michaelt kezelő orvosokat a munkájukban" – közölte Kehm. „Ugyanakkor a család szeretné kifejezni őszinte háláját a világszerte tapasztalható együttérzésért."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!