Vágólapra másolva!
Küszöbön lehet a helycsere, Eric Boullier a McLaren csapatfőnökeként folytathatja.

Elképzelhető, hogy Eric Boullier és Martin Whitmarsh helyet cserél. A múlt héten derült ki, hogy az eddig a Lotust irányító Boullier elhagyja a csapatát, és egyelőre meg nem erősített hírek szerint a McLarennél folytathatja a pályafutását, amelynek éléről az irányítást váratlanul újra magához ragadó Ron Dennis szinte biztosan leváltja Martin Whitmarsh-t.

Bár az Autosport úgy tudja, Whitmarsht nem kirúgnák, hanem áthelyeznék az immár az F1-hez a szabványos motorvezérlést készítő McLaren Electronic Systems-t is magába foglaló McLaren Applied Technology főnökévé, a Daily Mail szerint a Lotus szintén megkörnyékezte őt.

„Felvettük a kapcsolatot Martinnal, bár nem feltétlenül ő az egyetlen, akit megkerestünk" – idézi a csapathoz közeli, meg nem nevezett forrását a lap. „Talán hárman vannak, de a McLarennél szerzett tapasztalatai révén valószínűleg ő lenne a legjobb jelölt."

A Lotus ajánlatot tett Whitmarsh-nak Forrás: McLaren

Amikor hírt adtak Boullier távozásáról, a Lotusnál még azt közölték, hogy a helyét a tulajdonos Genii Capital elnöke, Gérard Lopez foglalja el. Ezt sokan kétkedve fogadták azon az alapon, hogy tavaly alig néhányszor látogatott el a paddockba, ő azonban azt állítja, ez nem azért volt, mert nem elég elhivatott.

„Nem akarok belemenni a részletekbe, de nagyon súlyos egészségi problémáim voltak" – nyilatkozta az RMC-nek. „Nem szívesen beszélek a magánéletemről, azt ugyanakkor kicsit bántónak találom, hogy azt mondják, azért nem mentem el a versenyekre, mert nem érdekel eléggé a Forma-1, hiszen valójában a kórházi ágyon feküdtem. De ez egy ilyen világ, itt az emberek nem megérteni, hanem ítélkezni szeretnek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!