Vágólapra másolva!
A svájciak elrontották az online bemutatót, a C33-asról már a hivatalos időpont előtt kiszivárgott egy kép. Az orrkúpja jelentősen eltér az eddig bemutatott autókétól.

Akárcsak néhány nappal ezelőtt a McLaren, vasárnap délután a Sauber is elrontotta a 2014-es autója online bemutatóját: a C33-as névre keresztelt modellről mintegy háromnegyed órával a leleplezés hivatalos időpontja előtt megjelent az első kép. A svájciak ezután nem is vártak délután négy óráig, a tervezettnél tíz perccel korábban megmutatták az új modelljüket.

A csapatok többsége eddig egymástól eltérő módon oldotta meg az orrkúpon végrehajtott változtatásokat, és a Sauber is egyedi megoldással állt elő. A nyilvánosságra hozott képek alapján úgy tűnik, egyelőre a svájciak fejlesztették ki a legkevésbé szokatlan orr-részt.

Sauber F1 Team C33 Forrás: © Sauber Motorsport AG/Mariano Collidoro

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn reménykedik benne, hogy kevésbé sikeres 2013-as idény után a C33-assal újra dobogóra állhatnak, de szerinte a szabályváltozások miatt „egyszerűen lehetetlen” megjósolni az erőviszonyokat. „Idén sokkal nehezebb jóslatokba bocsátkozni, mint a korábbi években. Csak akkor lesz némi fogalmunk az erősorrendről, ha befejeződtek a téli tesztek” – magyarázta.

„A 2014-es szezonra vonatkozó terveinkről is csak a tesztek után tudunk nyilatkozni. Egy dolog azonban biztos: a megbízhatóság létfontosságú lesz majd, főleg a szezon kezdetén” – tette hozzá a csapatfőnök. A Sauber a mexikói Esteban Gutiérrezt megtartotta az új idényre, a Force Indiához visszatérő Nico Hülkenberg helyett azonban Adrian Sutil vezeti majd a másik autót. A német örül, hogy a Force Indiánál töltött hosszú évek után új kihívás vár rá.

Sauber F1 Team C33 Forrás: Sauber Motorsport AG/Mariano Collidoro

„Egyértelműen az a célom, hogy sikeres jövőben legyen részem a Saubernél – mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön” – nyilatkozta a német. „A csapat az elmúlt években rendre megmutatta, milyen lehetőségek rejlenek benne, különösen az előző szezon második felében. Ami az infrastruktúrát illeti, a Sauber F1 Team bárkivel felveszi a versenyt. Alig várom, hogy belevághassak az új kalandba!”

Gutiérrez úgy érzi, második F1-es idényében több lehetősége lesz bizonyítania a tehetségét. „Tavaly rengeteget tanultam, és készen állok a következő lépésre. A 2014-es idény technikai szempontból óriási kihívást jelent, ezért előny, hogy már jól ismerem a csapatnál dolgozó szakembereket. Mindent megteszek azért, hogy tovább javuljak, és minden erőmmel támogassam a csapatot.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!