Furcsa orral érkezett meg az új Ferrari is

A Ferrai bemutatta a 2014-es autóit
This handout picture released on January 24, 2014 by the Ferrari press office shows the new Formula 1 of the team Ferrari, the F14-T presented today. The car with which Fernando Alonso and Kimi Raikkonen will fly the Scuderia Ferrari flag in this year’s Formula 1 World Championship will be called the F14 T. Prancing Horse fans from around the globe chose the name in a ballot that’s run on line from 15 January to January 23 midnight. There was a total of 1,123,741 votes and the winning margin was just 19,104 or 1.7%, after a very close fight with F166 Turbo. The other three names on the list fared less well: third was F14 Scuderia (18.8%), followed by F14 Maranello (12.3%) and F616 (4.8%.) RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / FERRARI/ FOTO STUDIO COLOMBO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az olaszok online bemutató keretében leplezték le 2014-es autójukat, amely az F14 T nevet kapta a rajongóktól. Más megoldást választottak, mint az autóikat eddig bemutató csapatok.

Szombat délután egy online bemutató keretében a Ferrari is leleplezte 2014-es versenyautóját, az F14 T-t, amellyel nem titkolt szándékuk a világbajnoki cím megszerzése. A kasztnira vonatkozó szabálymódosítások miatt az eddig bemutatott többi autóhoz hasonlóan a Ferrari is meglehetősen furcsa orrot kapott, az ő megoldásuk azonban eltér a riválisokétól: az erőteljesen lefelé ívelő elem nem „hangyászorrban” végződik, mint például a McLaren esetében.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, az istálló célja nem is lehet más 2014-ben, mint hét év után újra megszerezni az egyéni és konstruktőri világbajnoki címet. Ennek esélyeiről azonban még nem tudott nyilatkozni, hiszen az új szabályok miatt senki nem tudhatja biztosan, hogy áll a többiekhez képest. Az idén is vonórudas első felfüggesztést alkalmazó Ferrarinak "minden eleme vadonatúj."

„Ez az elmúlt évtized legnagyobb technikai kihívása” – mondta Domenicali. „A hajtáslánc teljesen megváltozott, és a szabályok is nagyon különböznek a tavalyiaktól. Rendkívül érdekes idény elé nézünk, de vigyáznunk kell, hogy nagyon alaposan dolgozzunk – csak így tudjuk biztosítani a teljesítményünk javulását.”

Az új Ferrari F14 T - a galériáért kattintson a képre! Forrás: AFP/Foto Studio Colombo

Fernando Alonso eddig háromszor végzett a Ferrari színeiben a bajnokság 2. helyén, ezért egyértelmű, hogy idén is a bajnoki címre tör. „(Michael) Schumacher is az ötödik ferraris idényében lett először világbajnok a csapattal. Nekem ez lesz az ötödik szezonom itt, és remélem, nekem is hasonló sikerekben lesz részem” – utalt a Ferrari korábbi ötszörös világbajnokára. „Az elmúlt négy évben többször is nagyon közel kerültünk a bajnoki címhez – 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban is második lettem. Idén újra megpróbáljuk.”

Alonso csapattársa idén a Ferrarihoz 2009 után visszatérő Kimi Räikkönen lesz. „Jó érzés visszajönni ahhoz az istállóhoz, amellyel 2007-ben megnyertem a bajnokságot” – mondta a finn. „A célunk most is ugyanaz: a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, megpróbálunk versenyeket nyerni, és a bajnokságban is az élre törünk.”

A Ferrari pénteken nyilvánosságra hozta az új autó nevét is, amelyet rendhagyó módon a rajongók választottak ki öt lehetőség közül internetes szavazás útján. A 2014-es modell az F14 T nevet kapta, ez a verzió 1,7 százalékkal kapott több szavazatot, mint az F166 Turbo.

„Jó érzés, hogy a rajongóink választottak nevet az autónknak” – mondta Domenicali.
„Elképesztően sok szavazat érkezett – ebből látszik, hogy a Ferrari mennyire népszerű. Ez a tudat természetesen idén is arra ösztönöz minket, hogy minél jobb munkát végezzünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!