Vágólapra másolva!
A csapat egykori főnöke állítólag lelkesebb, mint valaha. Button számít rá, hogy időbe telik majd hozzászokni az idei autókhoz.

Bár Ron Dennis egyelőre tisztázatlan körülmények között vette át az irányítást a korábban általa irányított McLaren felett, a vb-címet 2008 óta nem nyerő csapatnál izgatottan várják, hogy újra ő álljon a kormányrúdnál. „Akik ismerik Ront, tudják, hogy lelkesebb, mint valaha" – mondta róla az ügyvezető igazgató, Jonathan Neale az új MP4-29 bemutatója kapcsán.

„Izgatott az előttünk álló változások miatt. Üzleti kérdésekben nagyon aktív, határozott elképzelései vannak a márkánk jövőjével és értékeivel kapcsolatban, és nem csupán arra figyel, hogy a McLaren teljes erejével a győzelem elérésére koncentráljon, hanem a győzelem módjára is" – tette hozzá.

„A McLarennek van egy jellegzetes stílusa, amellyel mindenhez hozzááll. Ha valaha valakinek voltak egyértelmű nézetei a fejlődés mibenlétéről és arról, hogy mi kell a győzelemhez az F1-ben, az (Dennis). Izgalmas idők várnak ránk."

Dennis szinte biztosan meneszteni fogja a McLaren eddigi csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t, akit pedig annak idején ő nevelt ki az utódjának. Erre utal, hogy Whitmarsh már napok óta nem szólalt meg a McLaren egyetlen hivatalos közleményében sem. Mivel azonban Dennis már nem akar beülni a bokszutcai irányítóközpontba, várhatóan keres valakit a helyére, aki feltételezések szerint a Lotustól pénteken távozó Eric Boullier lesz.

Pénteken mutatták be az új McLarent - a galériához kattintson! Forrás: McLaren

Jenson Button is örömmel fogadta Dennis visszatérését. „Ronnak és a csapatnak hosszú közös történelme van. Ő igazi harcos; az évek alatt ő építette fel ezt az istállót" – vélte. „Mind a csapat, mind Ron számára jó lesz, hogy ismét lehetőséget kap az irányításra, és valamennyien izgatottan várjuk a 2014-ben Ronnal a kormányrúdnál ránk váró kihívást."

Button a McLaren sportigazgatójához, Sam Michaelhez hasonlóan hangsúlyozta, hogy az átfogó szabálymódosítások és a turbómotorok bevezetése miatt az összes alakulatnak ugyanazzal a bizonytalan helyzettel kell szembenéznie, ezért a hangsúly az állandó fejlődésen lesz.

„Szerintem a Forma-1-ben most kivétel nélkül mindenki az ismeretlen felé tart. Ez egyszerre izgalmas és nyugtalanító. Rengeteg gondolat fog átfutni az agyamon, amikor a jövő héten, Jerezben először ülök majd be a pilótafülkébe" – mondta. „A szabálymódosítások túlságosan átfogóak, és túlságosan bonyolultak, semhogy bármelyik csapat úgy érezhesse, minden szempontból megfelelően reagált rájuk, ezért gyorsan előnybe kerülhet. Azt hiszem, az első tesztről senki nem fog abban a tudatban távozni, hogy teljesen elkapta a fonalat az új szabályokkal."

A McLaren újonca, a tavalyi WSR-bajnok Kevin Magnussen elismerte, hogy nem vallhatja magát tökéletesen felkészültnek, de úgy érezte, „a szabályváltoztatások bizonyos szempontból meg fogják könnyíteni a dolgomat. Az első, jerezi teszten mindenkinek alkalmazkodnia kell majd az újdonságokhoz. Senki sem teheti meg, hogy egyszerűen bepattan az autójába, és rálép a gázra. Ennyiben én sem leszek más helyzetben, mint a többiek."

A McLaren az elmúlt időszakban új igazolásokkal próbálta megerősíteni a technikai stábját. Októberben sikerült átcsábítaniuk a Red Bull aerodinamikai főnökét, Peter Prodromout, aki azonban várhatóan majd csak jövőre csatlakozhat hozzájuk, és a legfrissebb értesülések szerint megszerezték a Lotus vezető versenymérnökét, Ciaron Pilbeamet is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!