Vágólapra másolva!
A csapatnál elismerik, hogy a Vodafone távozása után pénteken névadó szponzor nélkül mutatják be a 2014-es autójukat, ez azonban a költségvetésüket nem befolyásolja hátrányosan.

Miután a Vodafone a tavalyi szezon végén kiszállt a Forma-1-ből, a McLaren átmenetileg névadó szponzor nélkül maradt. Bár eredetileg december 2-án, majd a 2014-es autójuk január 24-i bemutatóján szerették volna bejelenteni a telekommunikációs cég utódját a portfoliójukban, a vezérigazgatójuk, Jonathan Neale most elismerte, hogy erre nem kerül sor. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a McLaren ettől függetlenül kitűnő anyagi helyzetben van.

„A McLaren Group egy magáncég, ezért nem muszáj minden évben profitot termelnünk úgy, mint a nyílt részvénytársaságoknak" – idézi őt az Autosport. „Volt rá példa a múltban, hogy a McLaren Group nagyon jelentős profittal zárta az évet, de nem kell így tennünk, ha ez nem szolgálja a stratégiánkat. A tulajdonosaink – Ron Dennis, Mansour Ojjeh és a Mumtalakat – nem veszik ki a hasznot, mert jobban érdekli őket a vállalat növekedése."

A McLarennél azt állítják, a Vodafone távozása után sincsenek anyagi gondjaik Forrás: McLaren

Neale azt állította, a McLaren költségvetése 2014-ben névadó szponzor nélkül is nagyobb lesz, mint korábban bármikor. „Noha nem fogunk bemutatni új szponzort, amikor pénteken leleplezzük az MP4-29-et, valójában nagyon jó helyzetben vagyunk anyagilag" – mondta.

„Rengeteg ragyogó partnert tudhatunk magunk mellett – ott a Mobil 1, a Santander, a GSK, a Johnnie Walker, a Hilton, a Hugo Boss, a Tag Heuer, az SAP –, és mind osztoznak a siker iránti ambícióinkban."

„Ennek köszönhetően a McLaren 2014-ben nagyobb operatív költségvetésből gazdálkodhat majd, mint bármelyik korábbi évben."

Az Autosport úgy tudja, a wokingi istálló, amelynek irányítását a múlt héten meglepetésre Ron Dennis vette vissza, továbbra is több vállalattal tárgyal a névadó szponzori státuszról, bár a 2015-ben a motorszállítójukként visszatérő Honda érkezése jelentős bevételi forrást fog biztosítani számukra.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!