Vágólapra másolva!
Bár a napokban úgy tűnt, véget értek a tárgyalások az istálló és a befektetői csoport között, a Lotusban tulajdonrésszel bíró Andrew Ruhan szerint továbbra is szeretnének megállapodni. A csapat jövője azonban nem ezen múlik.

Noha néhány napja a Lotus tulajdonosa, Gérard Lopez is úgy nyilatkozott, hogy a Lotus véget vetett a Quantum Motorosportsszal folytatott tárgyalásoknak, most úgy tűnik, újabb fordulat állt be a hónapok óta tartó, egyre bonyolultabb történetben. Az eredetileg felvázolt befektetői szerződésről a jelek szerint mindkét fél lemondott, de továbbra is dolgoznak egy hasonló jellegű megállapodáson. Az ügy érdekében a Quantum főnöke, Mansoor Ijaz a befektetői csoport pénzügyi részlegét is teljesen átszervezte.

„Az eredeti formájában jelenleg nem tudjuk tető alá hozni a szerződést” – nyilatkozta az Autosportnak a Lotusban 2 százalékos tulajdonrésszel bíró Andrew Ruhan. „Azonban továbbra is fenntartjuk a tárgyalásokat Mansoorral, és hiszünk benne, hogy hasonló feltételekkel sikerül megállapodnunk.”

A tulajdonosok szerint nincs veszélyben a Lotus jövője Forrás: AFP

Az Autosport információ szerint Ijaz január 15-éig adott magának időt arra, hogy eldöntse, érdemes-e tovább húzni a Lotussal folytatott tárgyalásokat. A felek ezután megbeszélték, hogy módosított feltételekkel továbbra is megpróbálnak megoldást találni. „A karácsonyi szünet alatt megfelelő szakmai segítséget szereztünk, szerdán pedig közöltük az álláspontunkat a csapattal. Úgy döntöttünk, folytatjuk a megbeszéléseket” – mondta Ijaz.

Bár a hírek szerint a Quantummal folytatott tárgyalásokon múlhat az anyagi nehézségekkel küzdő Lotus jövője, Ruhan szerint az istálló mindenképpen ott lesz a 2014-es mezőnyben. „A csapatunk helyzete nagyon stabil, és már gondoskodtunk róla, hogy a jövőjét is bebiztosítsuk” – nyilatkozta. „Ha sikerül megegyeznünk a Quantummal, bónuszként tekintünk majd a szerződésre, de a sorsunk nem függ ettől.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!