Vágólapra másolva!
Annyit keresett, „mint egy pincér”, ennek ellenére egy fillért sem látott belőle. Továbbra is sokan aggódnak a csapat egzisztenciális biztonságáért.

Kimi Räikkönen nem rejtette véka alá, hogy jórészt azért távozott a Lotustól, mert nem kapta meg a gázsiját, most azonban kiderült, hogy a csapat tesztpilótáját, Davide Valsecchit sem fizették ki – pedig nem került sokba nekik. „A szerződésemben foglaltak szerint annyit kerestem volna, mint egy pincér" – élcelődött az olasz. „Egyelőre nem fizettek ki, de biztos vagyok benne, hogy ha olyan helyzetbe kerülnek, azonnal rendezni fogják a tartozásukat."

Bár a tavalyi konstruktőri összetett 4. helyén végző Lotusnál ezt folyamatosan cáfolni próbálják, nem titok, hogy súlyos anyagi gondokkal küszködnek. Ezért voltak kénytelenek a venezuelai olajcég, a PDVSA által támogatott Pastor Maldonadót szerződtetni a tehetségesebbnek tartott Nico Hülkenberg helyett, és egyes hírek szerint egyelőre nem sikerült előteremteniük a több mint 2 millió dolláros nevezési díjat sem – emiatt szerepeltek csak feltételesen a 2014-es csapatok nemrég kiadott, hivatalos listáján is. Ráadásul a 2014-es felkészülésük sem halad gördülékenyen: már bejelentették, hogy a január végén kezdődő első tesztre nem készül el az autójuk.

Valsecchi sem kapott fizetést a Lotustól Forrás: AFP/Greg Wood

A 2012-es GP2-bajnok Valsecchi elismerte, hogy neheztel a Lotusra, amiért nem őt, hanem Heikki Kovalainent versenyeztették, miután Kimi Räikkönen az elmúlt év végén elhagyta a csapatot, ugyanakkor hálás is nekik.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy engem választottak tartalékpilótának, és cserébe nem kértek semmit. Nincs okom panaszra" – mondta. „Próbáljon valaki egy árva euró nélkül tartalékpilótai állást találni magának! Egy olyan csapatról beszélünk, amely legalább 2-3 millió euróért árulhatná ezt a helyet."

A 26 éves Valsecchi úgy érzi, a gazdag „mexikói és venezuelai" versenyzők szorították ki az F1-ből, és nem titkolja, hogy idén már inkább az IndyCarban próbál ülést találni magának. „A 2013-as szezon után, amelyben sokat utaztam, de nem léphettem pályára, szeretnék ismét overallt és sisakot húzni" – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!