Vágólapra másolva!
A Caterham szóvivője nem tagadta, hogy a japánnal is tárgyalnak. Azt ígéri, legalább az egyik versenyzőjük tapasztalt lesz.

Úgy tűnik, Kobajasi Kamui egyre közelebb jár ahhoz, hogy egyéves kihagyás után a Caterham színeiben térjen vissza a Forma-1-be. A japán 2010 és 2012 között a Saubernél versenyzett, a tavalyi idényre azonban nem hosszabbították meg a szerződését. Támogatók híján más F1-es csapatnál sem tudott versenyzői állást találni, de a Ferrari leszerződtette tesztpilótaként, és hosszú távú futamokon is indulhatott.

Kobajasi az elmúlt egy évben állítólag hatmillió dollárt tudott összegyűjteni, ezzel eséllyel pályázik arra, hogy idén újra a mezőny tagja legyen. A Caterhammel már hónapokkal ezelőtt kapcsolatba hozták a nevét, karácsony előtt pedig látták, hogy ellátogatott az istálló angliai gyárába. A Sky kérdésére a Caterham egyik szóvivője nem tagadta - bár meg sem erősítette -, hogy a csapat tárgyalásban áll a népszerű japán versenyzővel.

"Sok versenyző nevét összefüggésbe hozták a Caterhammel, ez számunkra nagyon jó hír" - nyilatkozta a szóvivő. "Hízelgő, hogy egy olyan tapasztalt, tehetséges és népszerű versenyzőt emlegetnek a csapatunkkal kapcsolatban, mint Kamui."

A Caterham az egyetlen csapat, amely még egyik versenyzőjét sem jelentette be a 2014-es idényre, de a szóvivő szerint már "nagyon közel" járnak a döntéshez. "Több olyan versenyző szerződtetését is fontolgatjuk, akik hasonló tapasztalattal rendelkeznek, mint Kamui" - mondta, majd hozzátette, a Caterham idén "legalább egy" tapasztalt pilótát is alkalmazni fog, hiszen ez előnyt jelenthet a szabályváltozásokkal tarkított idényben.

A Caterham másik autóját a hírek szerint a GP2 idei hatodik helyezettje, a svéd Marcus Ericsson kaphatja meg, így Charles Picnek és Giedo van der Gardének valószínűleg távoznia kell az istállótól.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!