Vágólapra másolva!
A nehézségek ellenére úgy véli, a Lotus még hosszú éveken keresztül a Forma-1-ben fog szerepelni. A csapatfőnök szerint több istálló is kihagyja az első téli tesztet.

Miután a Lotus hétfőn megerősítette, hogy a január 28-án kezdődő első téli tesztig nem készül el az új autójuk, egyesek azt sem tartották kizártnak, hogy az évek óta anyagi nehézségekkel küszködő istálló az idénynyitón sem lesz ott a rajtrácson. A csapatfőnök Eric Boullier azonban határozottan tagadta, hogy a Lotusnak a fennállását veszélyeztető problémái lennének.

„Minden rendben van nálunk. A Lotus idén is ott lesz a mezőnyben, és ez még hosszú ideig így lesz” – mondta a francia a BBC Sportnak. Boullier szerint abból sem kell túlzott következtetéseket levonni, hogy a csapatnak ki kell hagynia az első téli tesztet, hiszen több olyan csapat is lesz, amely nem tudja időben elkészíteni az autóját.

Boullier szerint semmi nem fenyegeti a Lotus indulásálát 2014-ben Forrás: Renault

„Meglátják majd, nem mi leszünk az egyetlenek, akik nem mennek el Jerezbe” – jelentette ki. „Ezt már tényként tudom mondani.”

Boullier szerint a csapat már régóta számolt azzal a lehetőséggel, hogy ki kell hagyniuk az első gyakorlást, de úgy véli, a hiányzásnak pozitív oldalai is vannak. „Már egy hónapja is mondtuk, hogy nagyon szorít minket a határidő. Ezzel igazából a legtöbb csapat egyetértett” – mondta. „Igaz, hogy az autónk nem készül el időben, de röviddel az első teszt után már kész lesz. Bizonyos szempontból ez nem is rossz dolog, hiszen lesz időnk megfigyelni, mit csinálnak a többiek – ők viszont nem látják majd, mi hol tartunk.”

Boullier elismerte, kicsit aggasztó, hogy Romain Grosjean és Pastor Maldonado összesen 8 napot tesztelhet majd az első futam előtt, de szerinte nem feltétlenül kerülnek majd nagy hátrányba. „Amikor meghoztuk a döntést, tisztában voltunk vele, hogy a tesztek harmadát ki fogjuk hagyni. Most kicsit másképp kell megközelítenünk a munkát, hogy ne veszítsünk sokat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!