Vágólapra másolva!
Az olasz a 2014-es idényben újra versenyezni akar, ezért minden bizonnyal otthagyja az F1-es istállót. Marco Sorensen lehet az új tartalékpilóta.

Úgy tűnik, a Lotusnak új tartalékpilótát kell keresnie a 2014-es idényre, az eddig ezt a szerepet betöltő Davide Valsecchi ugyanis új kihívásokra vágyik. A GP2 2012-es bajnoka tavaly az összes futamra elkísérte az istállót, autóba azonban nem ülhetett, még azok után sem, hogy Kimi Räikkönen hátműtétje miatt kihagyta az utolsó két futamot. Az olasz nem szeretné 2014-ben is a pálya széléről figyelni az eseményeket, ezért vélhetően elhagyja az istállót.

„A tervek szerint rövid időn belül találkozom a Lotusszal” – mondta az Autosprintnek Valsecchi, aki nem titkoltan dühös volt a csapatra, amiért nem őt ültették be Räikkönen helyére az utolsó két versenyen. „A 2013-as idényben sokat utaztam, de nem hajthattam pályára. Szeretnék újra bukósisakot és versenyzői overállt viselni.”

Az olasz még nem tudja, melyik szériában találhat magának helyet. „Különböző bajnokságokból több csapattal is tartom a kapcsolatot, de jelenleg még semmi konkrétumot nem tudok mondani” – nyilatkozta. „Tudom, hogy pénzügyi támogatás nélkül nehéz állást találni, de dolgozunk rajta.”

Valsecchi helyét valószínűleg a dán Marco Sorensen veszi át a Lotusnál. Az Eric Boullier által menedzselt 23 éves versenyző idén a Formula Renault 3.5-ös bajnokság 7. helyén végzett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!