Vágólapra másolva!
Az orosz újonc úgy érzi, a szabályváltozások miatt a középcsapatok 2014-ben megtréfálhatják a nagyokat. Nem bánná, ha orosz szponzorok érkeznének a csapathoz. 

Noha sokan úgy gondolják, hogy a GP3-ból érkező, mindössze 19 éves Danyiil Kvjat még nem áll készen a Forma-1-es debütálásra, a Toro Rosso újonca magabiztosan várja a szezont. Kvjat az orosz TV Rain televíziónak elmondta, semmilyen konkrét célt nem tűzött ki a 2014-es idényre, de mindent megtesz azért, hogy megszilárdítsa a helyét a mezőnyben.

„Ilyesmit nem szeretek előre eltervezni” – mondta, amikor arról kérdezték, milyen eredményekben reménykedik első évében. „Szerintem az a lényeg, hogy mindig a maximumot nyújtsam – meglátjuk, ez mire lesz elég.”

A Toro Rosso 2013-ban csak a 8. helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, de Kvjat úgy gondolja, idén sokkal jobb teljesítményre lehetnek képesek. Erre az autókat érintő jelentős szabályváltozások is lehetőséget adhatnak.

Kvjatnak csapaton belül Jean-Eric Vergne-t kellene legyőznie Forrás: Toro Rosso

„Hiszek benne, hogy jó eséllyel harcolhatunk majd az élcsapatokkal – különösen egy ilyen évben, ennyi szabályváltozás után” – mondta. „A középcsapatoknak lehetőségük lesz arra, hogy előrelépjenek – remélem, ez meg is fog történni.”

Bár sokak szerint a Toro Rosso csak azért választotta Kvjatot, mert a 2014-ben megrendezésre kerülő első Orosz Nagydíj előtt jó marketingfogásnak számít a szerződtetése, a csapat ezt határozottan tagadta. Kvjat hozzátette, a csapatnál egyelőre nincsenek orosz szponzorok, de nem bánná, ha ez idővel megváltozna.

„Természetesen mindig nyitottak vagyunk a szponzorokkal való tárgyalásokra” – nyilatkozta a GP3 tavalyi bajnoka. „Ha kapunk érdekes ajánlatot, azt mindenképpen megfontoljuk majd, hiszen Oroszországból szívesen látnánk támogatókat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!