Vágólapra másolva!
A Mercedes erősítette meg elsőként a csapatok közül, hogy mikor mutatja be 2014-es versenyautóját.

A Mercedes GP a Twitteren jelentette be, hogy az első előszezoni tesztnapon, január 28-án mutatja be 2014-es autóját, a W05-öt. Ezzel valószínűleg nem lesz egyedül: a csapatok az utóbbi években költségkímélési okokból szakítottak a korábban megszokott nagyszabású ceremóniákkal, és rendszerint csak a bokszutcába tolják ki az új modelljüket, amire értelemszerűen az aktuális teszt helyszíne a legalkalmasabb. A McLaren ettől függetlenül online bemutatót fog tartani az MP4-29-nek négy nappal korábban, január 24-én, ahogy azt kedden megerősítették.

A Mercedes tavaly modernkori történetének legjobb eredményét érte el, amikor 2. lett a konstruktőri összetettben, ez azonban idén az esélyesség terhét rója az istállóra. Annál is inkább, hogy mivel sokan a Mercedes turbómotorjától várnak a legtöbbet, és a gyári csapatok az integrációs nehézségek miatt valószínűleg eleve előnyben lesznek a többiekhez képest, a favoritok közé számítanak.

Idén a szokásos négy helyett csak három, egyenként négynapos tesztet bonyolítanak le a Forma-1-es idénynyitó előtt, amelyeknek az átfogó szabálymódosítások miatt még nagyobb lesz a jelentőségük, mint máskor. A Lotus ennek ellenére már bejelentette, hogy az elsőn nem vesz részt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!