Vágólapra másolva!
Egyelőre felülmúlta az elvárásaikat az új motorszállítójukkal való együttműködésük. Claire Williams szerint még lehetetlen megmondani, melyik erőforrás lesz a legerősebb 2014-ben.

A Williams két idény után lecseréli eddigi motorszállítóját, a Renault-t, és az új turbókorszakot már a Mercedes erőforrásaival kezdik meg. Az istálló helyettes csapatfőnöke, Claire Williams elmondta, egyelőre teljesen elégedettek a Mercedes munkájával, sőt a német gyártó a várakozásaikat is felülmúlta.

"Ez nagyszerű, hiszen eleve nagyon komoly elvárásaink voltak - pont ezért választottuk őket" - nyilatkozta Williams az Autosportnak. "Ez egy rendkívül profi vállalat, és azok alapján, amit a szerződésünk aláírása óta láttunk tőlünk, egyáltalán nem bántuk meg a döntésünket."

Williams szerint a csapat munkáját jelentősen megkönnyíti, hogy a franciaországi székhelyű Renault után most olyan gyártótól kapják a motort, melynek F1-es központja az angliai Brixworth-ben van. "Leginkább az könnyíti meg a helyzetünket, hogy itt vannak a közelben - így sokkal egyszerűbb együtt dolgozni velük" - magyarázta.

A Williams előrelépést vár a Mercedes turbómotorjaitól Forrás: Williams



"Mindig sok időt vett igénybe, ha Franciaországba kellett utaznunk, és nem feltétlenül vezetett eredményre" - tette hozzá. "A mérnökeink most bármikor beugorhatnak a Mercedeshez, és ők is ellátogatnak hozzánk. Ennek nagyon örülünk."

A korábban az F1 egyik legsikeresebb csapatának számító Williams évek óta árnyéka önmagának, 2013-ban mindössze 5 pontot tudtak összeszedni, és a konstruktőri bajnokság 9. helyén végeztek. Az alapító Frank Williams lánya reméli, hogy a Mercedes turbómotorja erősebb lesz a Renault és a Ferrari erőforrásainál, és a csapat újra versenyképesebb lesz.

"Szerintem még senki nem tudja biztosan, hogy mire lesznek képesek az új motorok - ezt az első tesztig nem is fogjuk megtudni" - vélekedett. "Izgalmas lesz látni, hogyan teljesítenek majd az egyes erőforrások. Remélem, a Mercedes motorja lesz a legjobb, hiszen ez segítene nekünk előrelépni."