Vágólapra másolva!
Toto Wolff nem hitte volna, hogy a második helyen tudnak végezni a konstruktőri világbajnokságban. Szerinte mostanra állt össze a csapat.

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Toto Wolff elismerte, a csapat a 2013-as idény elején nem számított rá, hogy tavalyi pozíciójukhoz képest három helyet javítva másodikként tudnak végezni a konstruktőri bajnokságban. Noha a sorozatban negyedik világbajnoki címüket bezsebelő Red Bullt nem tudták megközelíteni, a Ferrarinál és a Lotusnál rendre gyorsabbnak bizonyultak. Lewis Hamilton és Nico Rosberg összesen három futamgyőzelmet aratott, és nyolcszor indulhattak az első rajtkockából.

"A bajnokságban elért második helyünk azt jelenti, hogy túlteljesítettünk az előzetesen kitűzött céljainkhoz képest" - nyilatkozta Wolff az Autosportnak. "Nem számítottunk rá, hogy ilyen simán előrelépünk az ötödik helyről a másodikra, ráadásul a szezon során viszonylag stabilan tartottuk a második helyünket."

Rosberg két győzelmet aratott 2013-ban Forrás: AFP


Wolff szerint az előrelépés egyik legfőbb oka az volt, hogy az elmúlt években igazolt szakemberek idén kovácsolódtak össze igazi csapattá. "A megfelelő emberek dolgoznak együtt és egymással, Stuttgartban pedig a megfelelő források állnak a rendelkezésünkre. Úgy érzem, teljessé vált a csapatunk."

Az igazgató szerint nagyon fontos, hogy a Mercedes az új idényt is jó formában kezdje, hiszen a 2013-as sikerek után megnőttek a csapattal szemben támasztott elvárások. "A második helyünkkel valóban magasabbra tettük a mércét" - ismerte el Wolff, aki néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, 2014-ben még nem vár bajnoki címet a Mercedestől.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!