Vágólapra másolva!
Eddie Irvine szerint Hamilton az utóbbi években „kicsit elvesztette a fonalat”, de kezd visszatérni a legjobb formájához. Úgy véli, Vettelnek egy másik csapatnál is bizonyítania kellene, hogy felnőjön Schumacherhez.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Eddie Irvine úgy véli, Lewis Hamiltonnak nem tett jót, hogy az utóbbi években nem koncentrált teljes mértékben a Forma-1-es karrierjére. A brit első F1-es idényében egyetlen ponttal maradt le a bajnoki címről, a következő évben pedig meg is szerezte azt. Azóta azonban egyszer sem tudta megnyerni a bajnokságot, amiben Irvine szerint az is közrejátszhatott, hogy a karrierje mellett túl sokat foglalkozott énekesnő barátnőjével, Nicole Scherzingerrel, sőt ő maga is részt vett zenés produkciókban.

„Úgy gondolom, Lewis kicsit elvesztette a fonalat, túlságosan magával ragadta a showbiznisz” – mondta a Belfast Telegraphnak Irvine. „A Forma-1-es belépője fantasztikus volt, elképesztően tehetséges. Utána viszont filmsztár, rapper vagy valami hasonló szeretett volna lenni. Az emberek azt szeretik látni, ha a sportolók 100 százalékban elkötelezettek maradnak a sport iránt.”

Az északír ex-versenyző úgy látja, Hamilton az utóbbi időben újra magára talált, ezért visszatérhet a legjobb formájához. „Szerintem kezd visszatérni - jó lenne, ha fel tudná venni a versenyt (Sebastian) Vettellel. Lewis és Fernando Alonso képes szembe szállni Vettellel, ha elég jó autóban ülnek. Sajnos jelenleg nem ez a helyzet.”

Lewis Hamilton a Mercedes brit forma-1-es versenyzője Forrás: AFP/Prakash Singh

A négyszeres világbajnok Vettelt gyakran hasonlítják honfitársához, Michael Schumacherhez, de Irvine szerint még nem lehet egy lapon említeni a két versenyző pályafutását. Szerinte Schumacher érdemeit jelentősen növeli, hogy a Benettonnal szerzett első két bajnoki címe után 1996-ban az évek óta küszködő Ferrarihoz igazolt, és „újjáépítette” az olasz istállót.

„Vettel eredményei szenzációsak, de szinte minden évben az övé volt a legjobb autó. Michaellel nem ez volt a helyzet” – mondta Irvine, aki 1996 és 1999 között volt Schumacher csapattársa a Ferrarinál. „Miután Michael megnyerte az első vb-címét, úgy érezte: ’Ez unalmas, inkább elmegyek a Ferrarihoz, és újjáépítem a csapatot’. Ez csodálatra méltó volt. Négy éven keresztül küszködött, mielőtt újabb bajnokságot nyert.”

Irvine szerint „unalmas”, ahogy Vettel a Red Bull-lal halmozza a bajnoki címeit. „Nem értem, mit akar még bizonyítani ott. Sok bajnoki címet fog begyűjteni, de ez kit érdekel?” – tette fel a kérdést az északír, utalva arra, hogy a németnek egy másik istálló színeiben is bizonyítania kellene a képességeit.

A 2002-es idény után visszavonuló Irvine elárulta, egyik Forma-1-es versenyzővel sem szokott rendszeresen beszélni. „Inkább a saját dolgommal törődök” – mondta. „Igazából senkivel nem tartom a kapcsolatot, bár Kimi Räikkönen időnként felhív, amikor épp részeg.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!