Vágólapra másolva!
A saját teljesítményével végre elégedett francia úgy érzi, idény bebizonyította, hogy a mezőny élvonalába tartozik. Készen áll arra, hogy a Lotus vezére legyen.

Romain Grosjean óriási fejlődésen ment keresztül a 2013-as idényben: míg a tavalyi éve a sorozatos ütközéseiről marad emlékezetes, idén sokkal fegyelmezettebben versenyzett, az idény második felében pedig meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, Kimi Räikkönen. Az utolsó hat futamból négyszer is dobogóra állhatott, és több olyan riválisa is elismerően nyilatkozott róla, akik tavaly még kritizálták őt.

A francia úgy érzi, a 2013-ban nyújtott teljesítménye elegendő ahhoz, hogy a mezőny legjobbjai között emlegessék a nevét. „Azt hiszem, bebizonyítottam, hogy a legjobb versenyzők közé tartozom, és én is így tekintek magamra” – idézi őt az ESPN. „Kellett némi idő és egy fájdalmas időszak ahhoz, hogy elérjek idáig, de most már büszke vagyok a teljesítményemre. Azt hiszem, sikerült kihozni magamból a legtöbbet.”

Grosjean otthon érzi magát a Lotusnál Forrás: AFP

Grosjean elismeri, hogy a hibákkal tarkított 2012-es idényt rosszul viselte. A mélypontot a Belga Nagydíjon okozott rajtbaleset jelentette, ami miatt el is tiltották a monzai hétvégéről.
„Azt hiszem, én értékeltem a legnegatívabban a saját teljesítményemet” – mondta. „Utálom, ha nem tudom elérni azt, amit szeretnék – kemény időszak volt. A kritikákat sem volt könnyű olvasni, de nem ez volt a legkeményebb rész. A legrosszabb az volt, hogy nem voltam elégedett azzal, amit csináltam.”

Grosjean szerint minden versenyzőnek arra kell törekednie, hogy a saját maga által támasztott elvárásoknak megfeleljen. „Most boldog vagyok, hiszen elégedett vagyok a teljesítményemmel, és a pozitív véleményeket is jó olvasni. A legfontosabb azonban az, hogy önmagunkkal elégedettek legyünk” – magyarázta Grosjean, aki képesnek érzi magát arra, hogy Kimi Räikkönen távozása után a csapat vezéregyéniségévé váljon.

„Valóban így gondolom. A csapattal már nagyon jól ismerjük egymást. Enstone-ban otthon érzem magam, élvezem az együtt töltött időt” – nyilatkozta. „Szemtől szembe is képesek vagyunk megbeszélni a problémáinkat. Ez nagyon fontos, hiszen néha én nem vezetek elég jól, máskor pedig nem vagyok elégedett valamivel, de ezeket meg tudjuk beszélni. Azt hiszem, a csapattal együtt én is készen állok arra, hogy vezérré váljak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!