Vágólapra másolva!
2007-ben összerúgták a port, de szerinte tisztázhatnák az akkori nézeteltéréseiket. Csakhogy állítólag vissza akarja venni a csapat vezetését, Alonso viszont nem szeretne együtt dolgozni vele.

Régóta tudható, hogy a McLaren szemet vetett Fernando Alonsóra, akit szeretne visszaszerezni. A csapat főnöke, Martin Whitmarsh Alonso és a Ferrari viszonyának megromlását kihasználva már 2014-től megpróbálta átcsábítani a McLarenhez a spanyolt, de nem járt sikerrel. Azt azonban továbbra sem adta fel, hogy 2015-re, amikor ismét a Honda lesz az istálló motorszállítója, megnyerje Alonso szolgálatait.

Alonso a nyilvánosság előtt folyamatosan tagadja, hogy el akar menni a Ferraritól, az állítását azonban nem mindenki veszi készpénznek. Szeptemberben egyébként elvben nem zárkózott el attól sem, hogy a jövőben újra a McLarennél versenyezzen, mondván: „Mindig kitartottam a mellett, hogy személyesen senkivel nem volt problémám, csak a csapat filozófiája nem tetszett. Különösen egyvalakié, aki azóta már nincs ott."

Ez az utalás valószínűleg Whitmarsh elődjére, Ron Dennisre vonatkozik, akivel Alonsónak közismerten pocsék volt a viszonya. Ebből a szempontból rossz hír, hogy Dennis állítólag újra át akarja venni az irányítást a csapat fölött. Most minden bizonnyal ezért is ütött meg célzatosan békülékeny hangnemet, amikor a BBC Alonso visszatérésének lehetőségéről kérdezte.

A McLarennél örülnének Alonsónak Forrás: Ferrari

„Tekintettel kell lenni arra, hogy egy F1-es csapat elsődleges célja versenyeket nyerni" – mutatott rá. „Bármilyen akadály is van a csapat győzelmi esélyei előtt, legyen az műszaki, gazdasági vagy személyi természetű, meg kell oldani. Soha ne mondd, hogy soha!"

A 2013-as szezon döntő lesz Alonso és a Ferrari közös jövője szempontjából, mert Kimi Räikkönen érkezése akár el is mérgesítheti közöttük a helyzetet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!