Vágólapra másolva!
Csütörtökön a várakozásoknak megfelelően bejelentették, hogy 2014-re a McLarentől menesztett mexikóit igazolták le Nico Hülkenberg mellé. Mindkét jelenlegi versenyzőjüknek mennie kell.

A Force India csütörtökön megerősítette, hogy 2014-ben Sergio Pérez lesz a már korábban szerződtetett Nico Hülkenberg csapattársa. A Telmex által támogatott mexikói versenyzőt mindössze egy szezon után menesztették a McLarentől az újonc Kevin Magnussen kedvéért, ezért új csapat után kellett néznie.

Az idén a konstruktőri 6. helyen végző Force India főnöke, Vijay Mallya azt mondta, Pérez és Hülkenberg elég erős párost alkot ahhoz, hogy a csapat jövőre megvalósíthassa a céljait. Szerinte a mexikói „az ifjonti hév és a tapasztalat egészséges elegyét képviseli", aki mély benyomást tett rá a teljesítményével. „Máris több dobogós hellyel büszkélkedhet, és a jövőben érdemes lesz odafigyelni rá, amit az is egyértelműen bizonyít, hogy a McLaren tavaly őt választotta" – tette hozzá Mallya.

„Nyilvánvaló, hogy adott a tehetsége, és elég lelkes is. A mi dolgunk az lesz, hogy a megfelelő légkör biztosításával gondoskodjunk a gyors beilleszkedéséről, s így kihozhassa magából a képességeit."

Pérez megmenekült: a Force Indiánál kötött ki Forrás: Force India

Pérez idén 49 ponttal a 11. lett az egyéni összetettben, a legjobb eredménye az indiai 5. hely volt. Azt állította, eleve a Force Indiát tekintette az első számú célpontjának. „Ez egy fiatal, rendkívül eltökélt csapat, az utóbbi években mindig ütőképes autót építettek" – vélte. „Jövőre az új szabályok miatt minden megváltozik, de máris jó érzéseim vannak 2014-gyel kapcsolatban. Most az a tervem, hogy ellátogatok a főhadiszállásra, és mindenkivel megismerkedek a csapatnál."

A Force India választása azt jelenti, hogy mindkét eddigi versenyzőjüknek távoznia kell. Adrian Sutilról egyelőre nem ismert, hogy hol folytatja a pályafutását, míg Paul di Resta valószínűleg elhagyja a Forma-1-et, és a tengerentúlra, az amerikai IndyCarba szerződik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!