Vágólapra másolva!
Az anyagi gondokkal küszködő istálló attól tart, hogy a január 28-án kezdődő jerezi tesztig nem sikerül felkészülniük. Bahreinben mégis csak négy csapat fog gumikat tesztelni.

A továbbra is komoly pénzügyi gondokkal küszködő Lotus azt kérte a Formula One Commission hétfői ülésén, hogy egy héttel halasszák el a 2014-es idény előtti első téli tesztet. A gyakorlásra a tervek szerint január 28. és 31. között kerül sor Jerezben, a Speed Week szerint azonban a Lotus attól tart, hogy addigra nem tudnak elkészülni a 2014-es autójukkal.

Egy névtelenül nyilatkozó rivális csapatfőnök úgy gondolja, semmi nem indokolja, hogy a Lotus kedvéért elhalasszák a V6-os turbómotorral felszerelt autók első tesztjét. „Mindenki tisztában volt a jerezi teszt dátumával, és ehhez igazították a terveiket. Ha valaki nem tud felkészülni addigra, az az ő problémája.”

A Lotus a bahreini tesztet sem engedheti meg magának Forrás: AFP

A Speed Week egy másik magas rangú csapattagot is idézett, aki szintén valószínűtlennek tartja, hogy a többi istálló beleegyezik a gyakorlás időpontjának módosításába. Szerinte mindössze 30 százalék az esélye annak, hogy a csapatok csak februárban vihetik pályára az új modelleket.

A Lotus anyagi okokból a jövő héten, december 17. és 19. között zajló bahreini gumiteszten sem vesz részt. Kedden még úgy tűnt, rajtuk kívül a Sauber, a Williams, a Marussia és a Caterham nem lesz ott Bahreinben, azóta viszont a hírek szerint két további csapat, a McLaren és a Force India is lemondta a részvételt. A McLaren szóvivője meg is erősítette, hogy az istálló nem vesz részt a teszten.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!