Vágólapra másolva!
Mario Andretti úgy véli, a Ferrari az év közepén berágott Alonsóra, ezért igazolt le melléje valakit, aki másodhegedűs helyett a vetélytársa lehet. A spanyol bízik benne, hogy jövőre nagyobb szerep jut a versenyzőknek.

A Ferrari általános meglepetést okozott azzal, hogy hagyományos szemléletétől eltávolodva 2014-re nem egy újabb másodhegedűst, hanem Kimi Räikkönent szerződtette a menesztett Felipe Massa helyére. Mario Andretti úgy véli, Fernando Alonso magának köszönheti, hogy kap egy kihívót maga mellé: amikor a szezon közepén nyíltan kritizálta a csapatát, a főnökei mérgesek lettek rá.

„Az a véleményem, hogy Alonso idén frusztrált lett, és amit mondott, az sértette a Ferrarit" – mondta Andretti a Marcának. „Egyébként soha nem igazoltak volna olyasvalakit, aki szembeszállhat vele, sőt akár le is győzheti őt."

Az 1978-as világbajnok hozzátette: „Viselkedni tudni kell. (Alonso) szinte mindig rendesen viselte magát, de ott volt az a maradék 1 százalék... És láttuk, (Luca di) Montezemolo hogyan reagált rá."

„Érdekes lesz, hogy mi történik most, mert Kimi nem azért megy oda, hogy segítsen: ő is a győzelemre fog törekedni. A párharcuk keménynek ígérkezik, izgalmas lesz végignézni."

Andretti szerint a Ferrarinak nem tetszettek Alonso beszólásai Forrás: Ferrari

Bár az új szabályok, különösen a futamra vonatkozó 100 kg-os üzemanyag-korlátozás miatt jövőre taktikus versenyzésre lesz szükség, Alonso reméli, hogy a pilótáknak kevesebb útmutatásra lesz szükségük a bokszutcai irányítóközpontból, mint idén, amikor körültekintően kellett takarékoskodniuk a gumikkal.

„Kíváncsi vagyok, milyen vezetési stílusra lesz szükség" – mondta a Totalrace-nek a spanyol. „Bízom benne, hogy a versenyzői döntések fontosabbá válnak, és a mérnökök befolyása csökken."

Ennek azonban akár éppen az ellenkezője is igaz lehet majd. „Gondoljunk bele, hogy az egész távra csak 100 kg benzinünk lesz!" – nyilatkozta Alonso legnagyobb ellenfele, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Forma-1 hivatalos honlapjának. „Emiatt az eddigitől teljesen eltérő technikák válhatnak szükségessé, olyanok, amelyekkel kevesebb fogyasztás mellett is normális tempót lehet diktálni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!