Vágólapra másolva!
A Mercedes korábbi sportigazgatója szerint a Red Bull nem fog jelentősen gyengülni, de arra számít, hogy a csapat legalább csatába szállhat a bajnoki címért. Michael Schumacher hasonlóan gondolja.

Idén fennállása legjobb eredményét érte el a Mercedes a csapatok rangsorában: a Red Bull mögött övék lett a 2. hely a konstruktőri, megelőzve a Ferrarit, a Lotust és a McLarent is. Ennél jobb helyezést még Michael Schumacherrel sem szerzett a csapat, de a tavaly visszavonult német most gratulált nekik.

"Gratulálok a második helyhez" - mondta. "Ez kiváló eredmény, különösen annak fényében, hogy tavaly mi történt. Annak az évnek a végén teljesen eltűntünk, és senki sem számíthatott arra, hogy legalább a (következő) szezon egy részében harcolhatunk majd a bajnoki címért. De a csapatnak sikerült ez, remekül kezdte az évet, és még menet közben is keményen támadt."

"Az infrastruktúra elemei a helyükre kerültek. Ross Brawn már jóval korábban elkezdte a megfelelő embereket a megfelelő pozícióba helyezni, és most már megvan az alap ahhoz, hogy a jövőben harcolni lehessen a bajnoki címért. Szerintem sikerrel járhat a csapat."

Michael Schumacher 2012-ben, a Mercedes volánja mögött Forrás: Mercedes

Schumacher az elemekkel kapcsolatban arra utalt, hogy a Mercedes az utóbbi időben rengeteg elismert mérnököt csábított magához, elég csak Aldo Costára vagy Paddy Lowe-ra gondolni. A csapattól Schumacherrel együtt távozó sportigazgató, Norbert Haug ugyanakkor még nem számít arra, hogy 2014-ben megálljt lehet parancsolni a Red Bullnak és Sebastian Vettelnek.

"Nem hiszem, hogy jövőre meg lehetne szakítani Sebastian Vettel uralmát" - nyilatkozta a német Sport1 rádiónak. "Ő tökéletesen ismeri ezeket a modern autókat, és korábban alig láthattunk az övéhez hasonló dominanciát, még Michael Schumachertől sem igazán."

"Ráadásul azt sem gondolom, hogy a Red Bull sokkal kevésbé lesz ütőképes a tél után." Haug ettől függetlenül úgy véli, hogy a Mercedes legalább ismét harcban állhat majd a bajnoki címért. A csapat a 2013-as szezon erős első félideje után kicsit visszaesett, pedig többen úgy vélték, hogy a nyári szünetet követően kemény ellenfelei lesznek a Red Bullnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!